7x Volendam met kinderen

04.04.2019 13:18
Beeld: Shutterstock Beeld: Shutterstock

Volendam wordt jaarlijks overspoeld door een miljoen toeristen, maar ook voor ons Hollanders is het een leuk dorp naartoe te gaan. Daarom een paar fijne uittips.

Volendams museum

Ben je nog nooit in Volendam geweest, dan is het leuk om de stad en z’n geschiedenis eerst een beetje te leren kennen. Dat kan in het Volendams Museum. Je leert er bijvoorbeeld waarom de plaats het meest bekende dorp in Nederland is en jaarlijks miljoenen bezoekers trekt. Maar ook waarom er zoveel beroemde artiesten als Jan Smit en Nick & Simon uit Volendam komen.
 

Visje happen

Zeg je Volendam, dan zeg je paling. Struin door de gezellige hoofdstraat van Volendam en de haven en stop bij één van de viszaken om een heerlijk stukje paling te eten. Is je kind geen liefhebber, dan bestel je gewoon een lekker portie kibbeling. Ook leuk: een rondleiding door de palingrokerij

 

In kostuum

Enorm toeristisch, maar wel heel leuk om met het hele gezin een foto te maken in een typisch Volendams kostuum. Bij verschillende fotostudio’s, bijvoorbeeld hier, kun je een professionele foto laten maken. 
 

Lees ook:
Enschede met kinderen: dit is er te zien en te doen >

 

Marken

Stap aan boord van de Volendam-Marken-Express en breng een bezoek aan het schiereiland Marken. De boot vaart het hele jaar door, meerdere keren per dag. Op het eiland kun je heerlijk fietsen en in de zomer genieten van het strandje bij de beroemde vuurtoren. Voor kinderen is er een speciale speurtocht beschikbaar bij het informatiecentrum op het eiland.

 

Palingsound Museum

BZN, Jan Smit, Nick & Simon: de lijst met artiesten die uit Volendam komen, is eindeloos. In het Palingsound Museum ontdek je de hits en klassiekers van de afgelopen 100 jaar. Hoeveel kan je er meezingen? 
 

Volendam Experience

In de haven van Volendam vind je de Volendam Experience, waar je een eeuw terug in de tijd gaat. Binnen zijn de ruimtes ingericht alsof het 1916 is: het jaar van de Zuiderzeevloed. Bekijk een oude bedstee en keuken en zie hoe de bewoners van toen leefden.
Voor een beetje spanning bekijk je de virtual reality film, waarbij het net is alsof je zelf middenin de storm zit.
 

De Speelderij

Met een klimkasteel, touwen, schommels en verschillende glijbanen is het hier één groot speelfestijn voor kinderen. De speeltuin bestaat al achttien jaar en is (afhankelijk van het weer) dagelijks geopend.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >