5x fijne wandelroutes in Noord-Brabant

09.02.2021 11:08
wandelroutes Noord-Brabant Beeld: Shutterstock

Schoenen aan, muts op en lopen maar: dit zijn de leukste kindvriendelijke wandelroutes in Noord-Brabant.

Wandelroute Lammervennen

Welke paddenstoelen en insecten vind je onder een dode tak? En hoe snel ‘vaart’ een blad mee op de stroom van een beekje? Deze en nog veel meer leuke opdrachten kan je kind uitvoeren tijdens de wandelroute Lammervennen.

Het startpunt is bij Boshuis Venkraai en je loopt in totaal een rondje van drie kilometer – kom je mooi weer bij de auto uit.

De route kun je hier downloaden.
 

Wandelroute Konijn

Tijdens deze wandeling kruipen jullie (nou ja, je kind) in de huid van een konijn. Je volgt de oranje bordjes waar verschillende doe- of speuropdrachten op staan, die ervoor zorgen dat je het gebied – het Kleine Meer – door de ogen van een konijn ziet. Luister bijvoorbeeld met je grote oren om te ontdekken welke vogels er zijn en zet het op een rennen voor de vijand.

Meer info over de wandeling van 2 kilometer vind je hier.
 

Nog meer tips om er lekker op uit te trekken met het hele gezin? Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >
 

Boswachterspad Klooster- en heidewandeling

Liever in alle rust wandelen? In het Leenderbos geniet je van de stilte en de weidse uitzichten. Onderweg kom je runderen tegen en kunnen je kinderen de uitzichttoren beklimmen. Alleen hun enthousiasme en het gezang van vogels kunnen de rust verstoren.

Trek wel even wat tijd uit voor deze wandeling, want hij is 7,5 kilometer lang.

Hier vind je meer info.
 

Mastbos

Heb je zin in een stevige, lange wandeling, dan is deze route door het Mastbos een aanrader. Je doet er ongeveer twee uur over (tien kilometer) en komt onder meer langs het oude Bouvigne Kasteel.
Vlak daarbij vind je Speelbos Boeverijen, waar je kinderen in bomen kunnen klimmen en hutten kunnen bouwen. Kun jij ondertussen even lekker relaxen.

Hier download je de route.
 

Dintelse Gorzen

Van de kievit tot de lepelaar: de Dintelse Gorzen, in het uiterste westen van Noord-Brabant, is een waar vogelparadijs. Tijdens deze wandeling van anderhalve kilometer zie je tientallen soorten en moet je vooral niet vergeten om je verrekijker mee te nemen. Hoeveel roofvogels weet je kind te spotten?

Hier vind je meer info over de wandeling.
 

Bron: ANWB, Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten