In samenwerking met Kek Mama

5x de leukste plekken voor kinderen op Schiphol

02.07.2019 07:00

De luchthaven stressvol? Welnee. Genoeg plekken waar je kunt ontspannen en je kinderen nog hun lol op kunnen. Dan gaan jullie in ieder geval uitgerust het vliegtuig in. We zetten de fijne plekken voor jou en je gezin op een rij. Op naar vakantie voorpret!

1. Naar buiten

Het Airport Park is de groenste hotspot van Schiphol en de enige plek na de paspoortcontrole waar je nog naar buiten kunt om een luchtje te scheppen. Kinderen kunnen lekker hangen in de loungestoelen of zitzakken. Op een speciale fiets kunnen ze al hun energie kwijt en laden ze direct hun eigen elektrische apparaten op, terwijl jij geniet van een lekker drankje in deze groene oase.
 

2. Finding Nemo

Aanrader: het NEMO Science Museum op Schiphol. Ga aan de slag met acht interactieve proefjes en kom meer te weten over technologie en wetenschap. Zo kun je geluidsgolven zichtbaar maken, elektriciteit temmen en je gezicht mixen met dat van iemand anders. Lachbuien gegarandeerd.
 

3. Spelen maar

Hebben jullie tijd over, laat de kinderen spelen in de Let’s Play Toys winkels. Van Barbie tot Lego, er is genoeg om uit te proberen en mee te nemen in het vliegtuig. Ook handig voor lastminute cadeautjes.

Tip: download het vakantie doe-boek

Cadeautje! Speciaal voor de kleinste wereldreizigers op Schiphol is er deze zomer het Schiphol Zomer Doe-boek: boordevol spelletjes, teken- en leesplezier. Download het gratis voor je op reis gaat of haal hem op wanneer je hebt geparkeerd op P3.

 

4. Als een echte piloot

Spelen kan ook in een echt vliegtuig. Speciaal voor Schiphol is een oud KLM-vliegtuig omgetoverd tot een kleurrijk speeltoestel. Een leuke plek voor kinderen die graag eens voelen hoe het is om een piloot te zijn. Terwijl jij vanaf de omliggende picknick tafel een oogje in het zeil houdt, vliegen en springen je kinderen in het rond.
 

5. Me-time

Schiphol heeft een overvloed aan winkels waar je heerlijke zomerse aanbiedingen kunt vinden. Scoor dus nog even dat fijne zomerjurkje of die kleurige lipstick. Heb je je handen vrij (met dank aan je partner of reisgenoot), laat je dan verwennen bij XpressSpa met een massage, manicure of een heerlijke andere beauty-behandeling. Ha, zit je meteen in de vakantiestemming.

Korting

Om je alvast te verwennen, trakteert Schiphol jou op € 5 extra shopkorting. Claim nu jouw zomer-shopkorting

Go and let go

Benieuwd naar meer hotspots en zomertips? Ontdek ze direct op de website. Hier vind je alle bagageregels, security-informatie, winkels en speciale aanbiedingen van deze zomer op Schiphol. Dan weet je zeker dat je ontspannen aankomt op je vakantieadres!