In samenwerking met Kek Mama

5 x de leukste uitjes in de natuur

15.08.2019 13:45
5x leukste uitjes natuur

Struinen door het bos, rennen door weilanden of varen naar een onbewoond eiland: allemaal geweldig leuke dingen die je gewoon in Nederland kunt doen. Daarom: 5 fijne natuurtips.

1: Natuurontdektocht in Drenthe

Aanrader: een wandeling in Nationaal Park Dwingelderveld. Neem ook zeker een verrekijker mee, want je kunt er zomaar een ree of buizerd tegenkomen. De tocht duurt anderhalf uur en in die tijd leg je zo’n 2 kilometer af.
 

2: Laarzenpad rond het Naardermeer

Langs het Naardermeer ligt een zompig moerasbos. Om dat moeiteloos te kunnen bewandelen, is er een fijn vlonderpad aangelegd. Als je het bos uit bent, strekken de weilanden zich voor je uit. Geniet vooral van de twee uitkijkpunten aan het Naardermeer. Op warme dagen kun je zelfs een ringslang – klinkt spannend, is gelukkig ongevaarlijk – in het water zien zwemmen.

3: Ravotten in de speelnatuur

Eindeloos uitleven in de speelnatuur van OERRR, zoals in Haarzuilens en Oud Groevenbeek. Jij aan een drankje op het terras, terwijl je kind over bomen klimt, door de modder ploetert, hutten bouwt en beestjes ontdekt. Kijk voor meer locaties op OERRR.nl/speelnatuur

4: Speurtocht: dierenmanieren

Leer sluipen als een vos, balanceren als een eekhoorn, jezelf camoufleren als een ree en luisteren als een vleesmuis. Tijdens een speurtocht door de Oisterwijkse Bossen en Vennen ontdek wat een dier nodig heeft om te kunnen overleven in het bos. Met opdrachten leer je vanzelf hun trucjes. De speurtocht is voor kinderen vanaf 6 jaar en duurt 2 uur.

 

5: Op watersafari naar een onbewoond eiland

Avontuurlijk uitje voor de woensdagmiddag: op safari over de Nieuwkoopse Plassen. Onder begeleiding van boswachters leren kinderen alles over het ontstaan van de plassen en de dieren die er leven. Tijdens de tocht meer je aan bij een onbewoond eiland, midden op de Nieuwkoopse Plassen. Daar kun je de vogeltoren beklimmen, op zoek naar Villa Kiekendief en via een vlonderpad het moerasgebied ontdekken. Kijk voor meer watersafari’s op OERRR.nl/waterpret

Meer informatie vind je op OERRR.nl 

 

Campina zet zich in voor de natuur

Campina maakt zich samen met Natuurmonumenten sterk voor de natuur. De boeren van Campina geven extra aandacht aan de natuur op hun boerenland. Dat kun je zien aan bijvoorbeeld een bloem- en kruidenrijk landschap. Zodat alle vlinders, insecten en madeliefjes hun plekje weer terugvinden. Steeds meer Campina-boeren besteden extra aandacht aan koe, natuur en het klimaat. De producten van deze boeren zijn te herkennen aan het PlanetProof keurmerk. Als je een pak melk koopt met dit keurmerk, steun je deze Campina boeren en maken we samen het verschil.

Advertisement