14x de hort op in de kerstvakantie

21.12.2016 10:26

Hartstikke leuk hoor, kerstvakantie, maar van twee weken binnen blijven met onze bloedjes worden we (ja, hoe leuk ze ook zijn) knettergek. Daarom hebben we een lijstje gemaakt met leuke dingen die je tijdens de kerstvakantie kunt doen.


1. Speurtocht in Kasteel de Haar

Kasteel de Haar – vlakbij Utrecht – heeft een geweldig leuke speurtocht voor kinderen bedacht, die gaat over het leven op een kasteel. Er zijn spannende opdrachten en kinderen gaan op zoek naar mooie objecten in het kasteel. Kost je maar één euro en je kind is er zo anderhalf uur zoet mee. Klik hier voor meer info.
 

2. Roodkapje de Musical

Willen we zien, Roodkapje de Musical in het Zuiderstrandtheater in Den Haag op 4 januari. Na afloop kun je tijdens een meet & greet met alle acteurs op de foto en is er een meezingfeest. Extra leuk: kinderen mogen verkleed komen, want er is een speciale verkleedwedstrijd waarbij je geweldige prijzen kunt winnen.
 

3. Disney on ice 

Mickey Mouse, Donald Duck en Goofy: ze vertonen de meest prachtige schaatskunsten tijdens Disney On Ice. Ga dus zeker naar Utrecht of Amsterdam, waar de show te zien is. Klik hier voor meer info.
 

4. Feest van Licht 2016

Museumpark Orientalis in Heilig Landstichting, vlakbij Nijmegen, is omgetoverd tot één groot kerstfeest. Er is een kerststal, een knutselstand, een lichtjesroute en een theatertent waar onder meer goochelvoorstellingen worden gegeven. En dan kunnen kinderen ook een prijs winnen als ze de meest kleurrijke outfit dragen.
 

5. De Notenkraker

Clara krijgt op kerstavond een houten notenkrakerspop. Als de poppen 's nachts tot leven komen, komt Clara terecht in een droomwereld met een vrolijke Notenkraker, de snuggere soldaat, lieve Mathilde en de exotische Nadia. Samen met de andere poppen strijden ze tegen het machtige muizenleger. En dat allemaal in een sprookjeswereld vol met sneeuw, speelgoed en betoverende muziek. Geweldig leuke musical van Jeugdtheater Hofplein in Rotterdam. Kaarten bestel je hier
 

6. Wintercircus Utrecht

Acrobaten, clowns, geweldige muziek, kostuums en special effects: deze kerstvakantie kijk je je ogen uit bij Wintercircus Utrecht. Kaartjes vind je hier
 

7. Nederlands IJsbeelden Festival

Echt een aanrader, het Nederlands IJsbeelden Festival in Amsterdam. Het festival staat in het teken van muziek en dat betekent dat je overal levensgrote muziekinstrumenten en zangers – gemaakt van ijs – tegenkomt. Kinderen kunnen zelfs op speciale ijsinstrumenten spelen. Ook is er een muziekglijbaan, een DJ mengpaneel waarop geoefend mag worden en zijn er speciale LEGO bouwtafels. 
 

8. Winter in het Spoorwegmuseum

Schaatsen tussen antieke treinwagons, rondzwieren op een carrousel, workshops, live muziek en warme chocolademelk met slagroom toe. Het Spoorwegmuseum in Utrecht is van 24 december 2016 tot en met 8 januari 2017 omgetoverd tot Winter Station.
 

9. My first festival

Als je dan toch in Utrecht bent, ga dan meteen even naar Tivoli Vredenburg. Daar wordt op 28 december een festival georganiseerd speciaal voor kinderen. Zing mee met kinderliedjes, volg een workshop knuffels versieren of maak sneeuw in de peuteroase.
 

10. Kinderstad Heerlen

Van een wildwaterbaan tot aan een klauterkasteel: Kinderstad Heerlen heeft het allemaal. De overdekte kinderspeeltuin is 365 dagen per jaar geopend en is voor kinderen van alle leeftijden.
 

11. Universiteitsmuseum Utrecht

In het Universiteitsmuseum is van alles te leren en te doen. Experimenteer erop los in het Jeugdlab, volg een spannende speurtocht door het museum of vier je verjaardag op een bijzondere manier.
 

12. Watermuseum

In het Watermuseum in Arnhem kan je kind proefjes en experimenten doen in het speciale waterlab. Het is elke zondag geopend van elf tot vier en in de kerstvakantie zijn er extra activiteiten, zoals het maken van je eigen schudbol.
 

13. Geofort

Geofort in Herwijnen is een spannend forteiland waar alles in het teken staat van kaarten en navigatie. Je kunt er miljoenen jaren terug in de tijd en zoomt in op de kleinste plekjes in het heelal. Ook kunnen kinderen speuren, klauteren en spelen met water in de Vleermuisspeurtuin van Staatsbosbeheer. 
 

14. Young Scientist

Blijf je toch liever thuis in de kerstvakantie? Niet erg, kun je nog steeds van alles doen. Neem het boek Young Scientist: een doe-boek met allerlei wetenschapsvragen en feiten voor kinderen. Hartstikke leuk en je kind leert ook nog eens van alles en nog wat.