11x kindvriendelijke restaurants in Rotterdam

31.01.2022 11:47
kindvriendelijke restaurants in rotterdam

De skyline, de Koopgoot, Euromast en Erasmusbrug: er is genoeg te zien als je met kinderen in Rotterdam bent. Maar wist je ook dat het er barst van de kindvriendelijke restaurants waar je heerlijk kunt eten?

Of eh, nassen – op z’n Rotterdams.

1. NRC

Inderdaad, zoals de krant, die ooit huisde in dit – wat ze zelf noemen – metropoolcafé. Bij NRC, middenin uitgaansstraat Witte de Withstaat, eet je burgers, vegan, small én big bites, proefplanken en salades. De taartvitrine is befaamd. Het kindermenu met gerechten als ‘Lust ik niet’ en ‘Ik heb geen trek’ is helaas verleden tijd, maar dat maakt het grand café nog steeds een prima plek om met kinderen te eten. Bovendien houden ze er ook regelmatig workshops voor kinderen, waarin ze in anderhalf uur een kunstwerk maken. Jij ondertussen met een drankje aan je tafeltje: iedereen gelukkig.

2. Supermercado

‘Een cocktailbar-restaurant met een swingende Latijns-Amerikaanse keuken en een streetfood vibe’, zo omschrijft Supermercado zichzelf. Is dat leuk met kinderen? Nou: ja! Omdat ze er behalve van het kindermenu, ook makkelijk met de rest van de kaart kunnen mee-eten, de sfeer ongedwongen is, en ze heerlijk in de speelkeuken kunnen spelen terwijl jij op je gemak natafelt met je lief.

 

3. Foodhallen

Op de Kop van Zuid, één van de mooiste stukjes van Rotterdam, vind je de Foodhallen. Niet te verwarren met de Fenix Food Factory, nét aan de andere kant van het water op Katendrecht (ook een tip, maar minder geschikt voor diner en meer voor de borrel). Geen gedoe over gerechten die de kinderen niet lusten, want tussen de verschillende stalletjes zit voor iederéén wel iets wat hij lekker vindt. Leuk: kinderen kunnen er prima zelf rond struinen, bestellen en tafeltennissen.

4. Happy Italy

Deze tent heeft vestigingen door het hele land en in Rotterdam vind je er drie. Eén op de Bergweg in de buurt van het centrum, één naast Pathe de Kuip (ideaal na een filmbezoek) en de nieuwste aanwinst vind je op de Wilhelminapier. Je krijgt er de heerlijkste Italiaanse gerechten die (ook als je grote trek hebt) goed betaalbaar zijn. Voor kinderen is er genoeg te doen, er zijn speelhoeken en tijdens kinderfeestjes mogen ze hun eigen pizza bakken.

5. Gusto

Welk kind houdt er nou niet van pizza’s? Bij Gusto kun je ze bestellen in het klein en groot, maar sla ook vooral het superlekkere ijs niet over. Jij kan trouwens je lol op met de uitgebreide wijnkaart.

6. De Beren

In Rotterdam en omgeving vind je deze restaurantketen zowat op elke hoek van de straat. Het kindermenu bestaat niet alleen maar uit friet met appelmoes, dus er zit voor jouw kleuter ongetwijfeld wat lekkers bij. En jij krijgt een flink bord vol voor een goede prijs. In de meeste vestigingen is er een speelhoek aanwezig en kinderen krijgen na afloop altijd een berenijsbeker meer naar huis.

Lees ook
Dit is waarom een stedentrip met kinderen zo leuk is >

7. Cathay

Hier heb je een speelparadijs, compleet met ballenbak en springkussen. Voor kinderen tot 12 jaar is er een verlaagd kinderbuffet – kunnen ze makkelijk bij de snacks. Kinderstoel nodig? Als je het van tevoren doorgeeft, staat-ie voor je klaar.

8. La Cubanita

Aan de Oostmolenwerf, net buiten het centrum, vind je La Cubanita. Hier eet je doordeweeks onbeperkt tapas voor nog geen € 20. Voor kinderen van 4 t/m 11 jaar betaal je dan een tientje. Liever in het weekend weg? Dan betaal je als volwassene € 22,50, voor je kind € 15. Sla vooral de cocktails niet over – voor je kind heb je genoeg virgin varianten.

9. Aloha Bar

Het oude zwembad Tropicana is voor een deel omgetoverd in een bar waar je heerlijk kunt lunchen, dineren en borrelen. En het terras misschien wel het mooiste van Nederland.

10. Hotel New York

Als je met de watertaxi vanaf het centrum richting Katendrecht gaat, vaar je langs Hotel New York: een hotel/restaurant gevestigd in het voormalige hoofdkantoor van de Holland Amerika Lijn aan de oevers van de Maas. En zeker de moeite waard, vooral met kinderen. Bij mooi weer kunnen ze zich uitleven in de speeltuin voor de deur op de kop van de Wilhelminapier, maar ook als het regent is er binnen genoeg moois om naar te kijken. Er is zelfs een aparte kindermenukaart.

11. Juffrouw van Zanten

Een gezellige plek waar kinderen zich uren kunnen vermaken met heel veel speelgoed terwijl jij je verdiept in de onweerstaanbare kaart. Want of je nu zin hebt in een stevige lunch, een gezond sapje, een goede koffie, een stuk taart of een borrel: hier vind je het.

En altijd handig om nog te zorgen voor wat extra vermaak

Check hier ook nog meer leuke uit tips in Rotterdam mét korting!

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >