Dit zijn de leukste films van 2019

04.02.2019 12:36
film

Ook dit jaar weer genoeg reden om naar de bioscoop te gaan, want 2019 heeft een paar heerlijke kaskrakers in petto. Wij zetten de leukste films om naar uit te kijken voor je op een rij.

Green Book (januari)

Niet voor niets winnaar van een Oscar: het waargebeurde verhaal over de hechte vriendschap tussen een concertpianist, die in het racistische zuiden van Amerika (1962) op tournee gaat, en een Italiaans-Amerikaanse uitsmijter. Met een speciale reisgids reizen ze naar plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn en onderweg worden de mannen gedwongen om hun verschillen opzij te zetten. De film heeft al drie Golden Globes gewonnen, voor Beste Film, Beste Mannelijke Bijrol en Beste Script. Vanaf eind januari draait hij in de Nederlandse bioscopen.

 

What men want (maart)

In deze romantische komedie werkt zakenvrouw Ali, gespeeld door Taraji P. Henson, in een echte mannenwereld. Ze gaat naar een vrouw die haar speciale jasmijnthee geeft (met wiet en crack) om haar collega’s beter te begrijpen. Het gevolg: zodra ze de volgende ochtend wakker wordt, kan ze de diepste gedachten van mannen horen…

 

Lees ook:
6x romantische films voor jou en je partner >

 

The Lion King (juli)

Hier krijgen we natuurlijk nooit genoeg van, en gelukkig komt er in de zomer een live action-remake van de klassieker. De originele film viert z’n 25e verjaardag met deze nieuwe variant en onder andere Beyoncé en Donald Glover hebben stemmen ingesproken. Dat moet wel een hit worden voor de hele familie.

 

 

It – Chapter2 (september)

Het lijkt wel het jaar van de opvolgers, want ook de horrorfilm It (2017) krijgt een vervolg. Acteurs Jessica Chastain, James McAvoy en Bill Hader spelen hierin de inmiddels volwassen kinderen die in deel één werden geterroriseerd door Pennywise. Zet je maar vast schrap voor de terugkomst van de creepy clown in Chapter 2.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >