Zo maak je deze luxe risotto met porcini en makreel binnen 30 minuten
Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: met deze risotto hebben jij en je partner binnen 30 minuten een maaltje op tafel waar je u tegen zegt.
4 personen | 30 minuten
Nodig
- 15 g gedroogde funghi porcini
- 1 stengel bleekselderij
- 1 sjalot
- 1,5 l groentebouillon
- olijfolie
- 350 g risottorijst
- 1 glas witte wijn*
- 40 g Parmezaan
- 125 g (blikje) makreelfilet in olie (MSC)
- paar sprietjes bieslook
* In risotto zit wijn, dus laat dit gerecht aan de volwassenen over.
Zo maak je het
- Overgiet de porcini met kokend water en laat een uur staan.
- Snijd de bleekselderij en sjalot fijn.
- Verwarm de bouillon in een pan.
- Fruit de bleekselderij en sjalot op laag vuur in 10 minuten glazig in een flinke scheut olijfolie.
- Voeg de rijst toe en zet het vuur hoger. Blijf roeren tot je nootjes ruikt en de rijst een beetje aan de pan begint te kleven.
- Giet de witte wijn erbij tot hij is opgenomen. Zet een timer op 17 minuten.
- Schep een soeplepel bouillon bij de risotto en roer tot ook die volledig is opgenomen. Herhaal dit tot er 10 minuten voorbij zijn.
- Voeg dan de porcini toe met een beetje weekwater erbij. Als ook dit is opgenomen, blijf je lepel voor lepel de bouillon erin scheppen tot de 17 minuten voorbij zijn.
- Proef of de rijst beetgaar is, zo niet, ga nog even door met bouillon erbij gieten en roeren. Let op, risotto hoort een beetje vloeibaar te zijn en wordt steviger als je hem even laat staan.
- Rasp de Parmezaanse kaas erbij en voeg de stukken makreelfilet toe (check op graatjes), roer goed.
- Zet de deksel op de pan en laat nog 5 minuten staan.
- Snijd de bieslook fijn en strooi er op het laatst overheen.
Pieter Kok is dj, maar met zo’n achternaam móet je natuurlijk een kookboek uitbrengen. Heerlijke happen voor op de boot, tijdens een fietstocht of ander gezelligs in de buitenlucht. Bestel het kookboek hier voor € 24,99
Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.