topstory recept falafel burgers zoete aardappel friet
Beeld: Sanne de Rooij

Een lekker avondmaaltje waar het water je de mond in zal lopen: met deze falafel burgers zit je al snel goed. En dan komen ze ook nog met heerlijke zoete aardappel friet. Schuif maar aan!

bereidingstijd 20 minuten | oventijd 30 minuten
2 personen | 691 kcal
 

Article continues after the ad

Nodig

  • 200 g zoete aardappelen
  • 1 el olijfolie
  • 1 blik kikkererwten (400 g)
  • 15 g verse peterselie
  • sap van 1 citroen
  • 4 el tahin
  • 100 g diepvries tuinerwten, ontdooid
  • 1 rode ui
  • 1 tomaat
  • 2 burgerbroodjes
  • 2 el mosterd
     

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
     
  2. Was de zoete aardappelen goed en snijd ze ongeschild in frietjes. Verdeel over de bakplaat en besprenkel met ½ eetlepel olie. Bak 30 minuten in de oven, schep halverwege om.
     
  3. Spoel de kikkererwten af en dep droog. Maal ze met 5 gram peterselie, het citroensap en de tahin in de keukenmachine.
     
  4. Meng de tuinerwten en een snufje zout door het kikkererwtenmengsel. Vorm daarvan twee burgers.
     
  5. Verhit ½ eetlepel olie in de koekenpan en bak de burgers bruin.
     
  6. Snijd de ui in ringen en de tomaat in plakjes.
     
  7. Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met de burgers, tomaat, ui en peterselie. Serveer met de frietjes en mosterd.

 

Dit recept komt uit het Easy Vegan Weight Loss Plan, met een 12 wekenprogramma om gezond af te vallen. Geschreven door Sanne van Rooij. Te koop via livingthegreenlife.com € 44,95

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.