Een lekker avondmaaltje waar het water je de mond in zal lopen: met deze falafel burgers zit je al snel goed. En dan komen ze ook nog met heerlijke zoete aardappel friet. Schuif maar aan!
Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed de bakplaat met bakpapier.
Was de zoete aardappelen goed en snijd ze ongeschild in frietjes. Verdeel over de bakplaat en besprenkel met ½ eetlepel olie. Bak 30 minuten in de oven, schep halverwege om.
Spoel de kikkererwten af en dep droog. Maal ze met 5 gram peterselie, het citroensap en de tahin in de keukenmachine.
Meng de tuinerwten en een snufje zout door het kikkererwtenmengsel. Vorm daarvan twee burgers.
Verhit ½ eetlepel olie in de koekenpan en bak de burgers bruin.
Snijd de ui in ringen en de tomaat in plakjes.
Snijd de broodjes doormidden en beleg ze met de burgers, tomaat, ui en peterselie. Serveer met de frietjes en mosterd.
Dit recept komt uit het Easy Vegan Weight Loss Plan, met een 12 wekenprogramma om gezond af te vallen. Geschreven door Sanne van Rooij. Te koop via livingthegreenlife.com € 44,95
In veel huiskamers ging afgelopen week een collectieve “huh?!” door het land. Terwijl ouders nog druk bezig zijn met het bewaren van hét grote decembergeheim, komt Het Sinterklaasjournaal met scènes waarbij je als ouder spontaan je hand voor de tv wilt gooien.
Verhuizen met een groot gezin is al een onderneming op zich, maar de familie Buddenbruck pakt het gewoon aan alsof het niets is. Waar andere ouders al zweten bij het vooruitzicht van één verhuisdoos, verkassen Thaila en Rob met hun hele bups van land naar land.