topstory recept ayam asam garam goreng
Recept en foodstyling: Dorothy Porker (Mieke Weismann)

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker vrolijk eten met deze ayam asam garam goreng. Ook een leuke tongbreker.

Voor 4 personen

Nodig

  • 75 g asem (tamarindepulp)
  • 1 el zout
  • 8 dijen, poten of andere kipdelen mét vel én bot
  • olie om in te frituren
     

Zo maak je het

  1. Meng de asem en het zout met ongeveer anderhalve mok handwarm water.
     
  2. Leg de kip in het asemwater en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, afgedekt in de koelkast inwerken.
     
  3. Verhit een frituurpan tot 180 ºC. 4 Frituur de kip in porties. Ik frituur de mijne meestal 5-7 minuten zonder de deksel op de frituurpan en daarna nog een minuut of 10 met de deksel op de pan om flink kleur te geven aan de kip. De totale frituurtijd hangt natuurlijk af van hoe groot je kipstukken zijn. Het vel moet flink krokant worden en karamelliseren, zeg maar nét op het randje van verbrand.
     

De foodblogs van Dorothy Porker zijn niet voor niks populair bij foodjournalisten: ze zijn grappig én goed. Haar motto: het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn. Nomnomnom, € 24,99 Fontaine

Article continues after the ad

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.