Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker vrolijk eten met deze ayam asam garam goreng. Ook een leuke tongbreker.
Lees verder onder de advertentie
Voor 4 personen
Nodig
75 g asem (tamarindepulp)
1 el zout
8 dijen, poten of andere kipdelen mét vel én bot
olie om in te frituren
Zo maak je het
Meng de asem en het zout met ongeveer anderhalve mok handwarm water.
Leg de kip in het asemwater en laat minimaal 4 uur, maar het liefst een nacht, afgedekt in de koelkast inwerken.
Verhit een frituurpan tot 180 ºC. 4 Frituur de kip in porties. Ik frituur de mijne meestal 5-7 minuten zonder de deksel op de frituurpan en daarna nog een minuut of 10 met de deksel op de pan om flink kleur te geven aan de kip. De totale frituurtijd hangt natuurlijk af van hoe groot je kipstukken zijn. Het vel moet flink krokant worden en karamelliseren, zeg maar nét op het randje van verbrand.
De foodblogs van Dorothy Porker zijn niet voor niks populair bij foodjournalisten: ze zijn grappig én goed. Haar motto: het leven is al moeilijk genoeg, eten moet fijn en leuk zijn. Nomnomnom, € 24,99 Fontaine
Niet iedereen heeft het geluk dat bij die man waar je op bent gevallen ook een leuke familie hoort. Veronique kan hierover meepraten. Zij en haar schoonzus liggen geregeld in de clinch en deze keer om een rekening van de stomerij.
Kinderfeestjes zijn vaak een bron van plezier, maar soms nemen die verrassingen wel heel bizarre vormen aan. Je stuurt je kind vrolijk naar een feestje, en wat krijg je terug? Een huisdier. Het overkwam Saïda.
Een gepensioneerde basisschoolleraar geeft op het TikTok-account van haar dochters (@elenanico22) een belangrijk advies aan ouders. Ze deelt de grootste fout die ze vaders en moeders in de opvoeding heeft zien maken tijdens haar decennialange carrière. En het is simpeler dan je denkt.
We willen allemaal het allerbeste voor onze kleintjes. Maar als het om babyvoeding gaat, is de keuze soms overweldigend. Zelf maken of toch een van de ontelbare verschillende potjes? En hoe gezond zijn die kant-en-klare hapjes eigenlijk? In een nieuwe aflevering van Keuringsdienst van Waarde doken de makers in de wereld van babyvoeding en de […]