‘Mijn zoon wil gaatjes in zijn oren, moet ik dat toestaan?’

10.08.2021 04:22
schoonmoeder gaatjes oren baby

Soms kom je er niet uit in je eentje en kun je wel wat advies gebruiken. Elke week vertelt een lezeres daarom over haar dilemma.

Esther (39) is getrouwd met Patrick (38) en moeder van Ruben (11) en Mees (7).

“Ruben is een voetballer die ook van ‘meisjesdingen’ houdt. Niet dat wij die zo noemen. Want natuurlijk is nagellak ook voor jongens en Frozen echt niet alleen bedoeld voor meisjes. Dat hij van jongs af aan volledig onbevangen kiest voor wat hij zelf leuk vindt, is iets wat Patrick en ik alleen maar stimuleren. Prachtig vinden we het.

Hij krijgt weleens een opmerking, wanneer zijn roze teennagels uit zijn sandalen steken. Altijd van schoolpleinouders trouwens, nooit van kinderen. ‘Wordt-ie daar niet mee gepest?’, vragen ze mij dan. Ik zou niet weten waarom. De stoerste rocksterren dragen nagellak.

Lees ook
‘Gaatjes in de oren van m’n dochter? Ik ben blij dat we daar lang mee hebben gewacht’ >

Gaatjes in zijn oren

Maar nu wil Ruben gaatjes in zijn oren, net als de meisjes in de klas. Op voetbal zit een jongen die één gaatje heeft, maar dat vindt Ruben niks: hij wil twee diamantjes. Dat vind ik toch iets anders dan nagellak of een Frozen-shirt: gaatjes in zijn oren zijn permanent. Als hij ze over een paar jaar niet meer wil, houdt hij er altijd kleine littekens aan over. Tegelijkertijd haat ik mijn eigen hypocrisie. Want als hij mijn dóchter van elf was geweest, had ze op haar achtste al gaatjes gekregen.

Patrick is het er niet helemaal mee eens, een zoon met diamantjes in zijn oren, maar hij begrijpt mijn redenering en legt zich neer bij mijn besluit. Maar dat besluit moet ik dus nog nemen: moet ik toestaan dat mijn zoon gaatjes in zijn oren neemt?”

 

Meer afleveringen van het dilemma? Elke week komt er een nieuw verhaal op KekMama.nl. Lees hier de eerdere dilemma’s.