‘Mijn zoon (8) klapte met z’n racefiets frontaal tegen een auto’

02.08.2021 11:48
jongen op racefiets

Elke maandag vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Kristel (42) is getrouwd met Simon (49) moeder van Robbie (9) en Marloe (6).

Verjaardag

Dolblij was Robbie met de racefiets die hij had gekregen voor zijn achtste verjaardag. Voor mij had zo’n cadeau niet gehoeven: ik was als de dood dat-ie er als een jekko mee door de straat zou crossen. Maar Simon vond dat we Robbie moesten vertrouwen. En dus stond het hypermoderne model, inclusief versnellingen, niet veel later ingepakt en wel voor Robbies neus. Onder één voorwaarde: dat er normaal mee gefietst zou worden. Geen stunts, wheelies of ander gevaarlijk gedoe.

 

In de startblokken

Robbie kon niet wachten om zijn fiets de volgende dag aan zijn vriendjes te showen. Hij was sneller dan ooit aangekleed, propte zijn ontbijt naar binnen en voordat ik het doorhad stond hij in de startblokken bij de poort.

De eerste helft van de route verliep vlekkeloos, maar toen Robbie doorkreeg hoe de versnelling werkte, sjeesde hij in rap tempo voor me uit. ‘Kijk eens hoe hard ik ga!’, riep hij terwijl hij naar me keek. Ik zag dat de geparkeerde auto steeds dichterbij kwam, maar Robbie geen vaart minderde. En nog voordat ik kon gillen dat hij uit moest kijken, klapte hij keihard met zijn hoofd tegen de achterruit van de auto.

 

Lees ook
Kinderfiets nodig? Hier moet je op letten >

 

Huisarts

Robbie schrok en na een paar seconden begon hij te huilen. Niet zo gek ook: door de klap zag je meteen een flinke bult op z’n voorhoofd komen. Wonder boven wonder was er op de auto – behalve een vlekje op de ruit – geen schade te zien.

Door de enorme klap, zijn we toch maar weer terug naar huis gefietst. Gelukkig viel het na een belletje met de huisarts allemaal wel mee en stapte Robbie de volgende dag vol goede moed weer op z’n racemonster. Al had hij z’n lesje natuurlijk meteen geleerd.

 

Benieuwd naar meer ‘Dat ging ff mis’-verhalen? Je leest ze elke maandag op Kekmama.nl.