topstory recept vegan tulband
Beeld: Aline Bouma

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker fris en helemaal vegan, deze tulband cake met limoen en kokos is ideaal als traktatie in het weekend.

90 minuten, inclusief koeltijd | circa 8 plakken

Article continues after the ad

Nodig

  • 270 g kristalsuiker
  • 125 g appelmoes
  • 400 ml kokosmelk
  • 60 ml sojamelk
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 380 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 1 tl baking soda
  • 30 g kokosrasp
  • boter of bakspray, voor het invetten van de vorm
  • 1 el bloem

Voor de decoratie

  • 200 g poedersuiker
  • sap en rasp van 2 limoenen + een paar schijfjes
  • geschaafde kokos of kokosrasp
     

Zo maak je het

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
     
  2. Doe de eerste vijf ingrediënten in een mengkom.
     
  3. Meng in een andere kom de bloem, het bakpoeder en de baking soda.
     
  4. Roer de vochtige en de droge ingrediënten rustig door elkaar. Schep de kokosrasp er luchtig door.
     
  5. Vet een tulbandvorm in en bestuif met 1 el bloem. Verdeel het beslag gelijkmatig over de vorm en zet in de oven.
     
  6. Controleer na 45 min met een satéprikker of de cake gaar is.
     
  7. Haal de tulband uit de oven en laat hem op een koele ondergrond 5 min rusten.
     
  8. Zet een taartrooster op de bovenkant en draai de cake om met rooster en al. Laat de cake nog een halfuur afkoelen.
     
  9. Maak het glazuur: roer de poedersuiker en het limoensap goed door elkaar.
     
  10. Versier de cake met het glazuur, de geschaafde kokos, limoenrasp en een paar schijfjes limoen.
     

Het tienjarig bestaan van het blog De groene meisjes wordt bekroond met een boek vol lekkere, makkelijke en betaalbare recepten. De Groene Meisjes: Vegan voor iedereen, Merel Wildschut € 22,99 Fontaine Uitgevers

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.