Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker simpel zonder poespas. Deze bijzondere pesto is heerlijk in de pasta of als dip met nacho’s of brood.
Lees verder onder de advertentie
Nodig
1 klein handjevol diepvriesspinazie (75 g om precies te zijn)
2 kleine rijpe avocado’s
sap en schil van ½ citroen
100 ml olijfolie
3 tenen knoflook
60 g walnoten, grofgehakt
1 tl zout
1 tl chilivlokken
Zo maak je het
Zet de diepvriesspinazie een minuutje in de magnetron om te ontdooien.
Knijp de blaadjes goed uit en doe ze in een blender. Doe het vruchtvlees van de avocado erbij en voeg het sap en de geraspte schil van de citroen toe om te voorkomen dat de prachtig groene avocado bruin wordt.
Doe de olie, knoflook, walnoten, het zout en de chilivlokken erbij, en maal er een gladde pasta van. Misschien moet je er 1 of 2 eetlepels water bij doen om alles goed te mengen.
Je kunt de pesto in een potje een week in de koelkast bewaren. Het recept is genoeg voor een paar maaltijden, dus je werkt alvast vooruit. In een afsluitbare zak in de vriezer is de pesto drie maanden houdbaar.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Schaatskoningin Irene Schouten (32) zat eind vorig jaar nog op een roze wolk: ze werd voor het eerst moeder van haar zoontje Dirk. Samen met haar man Dirk-Jan genoot ze volop van het nieuwe gezinslevens. Maar die roze wolk sloeg al snel om in zorgen toen bleek dat Dirk kampte met gezondheidsproblemen.
Elise (36) is moeder van twee zoontjes (6 en 4) en schrijft met veel liefde korte verhalen over het moederschap en alles wat daar onverwacht bij komt kijken. Haar verhalen zijn fictief, maar vaak geïnspireerd op de wereld van ouderschap met een flinke scheut herkenning, humor en een tikkeltje overdrijving. Tegelijkertijd werkt ze aan haar […]