topstory recept avocadopesto
Beeld: Nadiya Hussain

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker simpel zonder poespas. Deze bijzondere pesto is heerlijk in de pasta of als dip met nacho’s of brood.

Nodig

Article continues after the ad
  • 1 klein handjevol diepvriesspinazie (75 g om precies te zijn)
  • 2 kleine rijpe avocado’s
  • sap en schil van ½ citroen
  • 100 ml olijfolie
  • 3 tenen knoflook
  • 60 g walnoten, grofgehakt
  • 1 tl zout
  • 1 tl chilivlokken
     

Zo maak je het

  • Zet de diepvriesspinazie een minuutje in de magnetron om te ontdooien.
     
  • Knijp de blaadjes goed uit en doe ze in een blender. Doe het vruchtvlees van de avocado erbij en voeg het sap en de geraspte schil van de citroen toe om te voorkomen dat de prachtig groene avocado bruin wordt.
     
  • Doe de olie, knoflook, walnoten, het zout en de chilivlokken erbij, en maal er een gladde pasta van. Misschien moet je er 1 of 2 eetlepels water bij doen om alles goed te mengen.
     
  • Je kunt de pesto in een potje een week in de koelkast bewaren. Het recept is genoeg voor een paar maaltijden, dus je werkt alvast vooruit. In een afsluitbare zak in de vriezer is de pesto drie maanden houdbaar.
     

In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.