Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker simpel zonder poespas. Deze bijzondere pesto is heerlijk in de pasta of als dip met nacho’s of brood.
Lees verder onder de advertentie
Nodig
1 klein handjevol diepvriesspinazie (75 g om precies te zijn)
2 kleine rijpe avocado’s
sap en schil van ½ citroen
100 ml olijfolie
3 tenen knoflook
60 g walnoten, grofgehakt
1 tl zout
1 tl chilivlokken
Zo maak je het
Zet de diepvriesspinazie een minuutje in de magnetron om te ontdooien.
Knijp de blaadjes goed uit en doe ze in een blender. Doe het vruchtvlees van de avocado erbij en voeg het sap en de geraspte schil van de citroen toe om te voorkomen dat de prachtig groene avocado bruin wordt.
Doe de olie, knoflook, walnoten, het zout en de chilivlokken erbij, en maal er een gladde pasta van. Misschien moet je er 1 of 2 eetlepels water bij doen om alles goed te mengen.
Je kunt de pesto in een potje een week in de koelkast bewaren. Het recept is genoeg voor een paar maaltijden, dus je werkt alvast vooruit. In een afsluitbare zak in de vriezer is de pesto drie maanden houdbaar.
In Groot-Brittannië is Nadiya Hussain een populaire tv-kok, vooral vanwege haar heldere uitleg. Nadiya houdt niet van ingewikkeld en dat vinden wij maar al te fijn. Time to eat, € 27,50, Luitingh-Sijthoff
Boys moms weten: zoons kunnen heftig zijn. Zo ook het zoontje van Frida, toen ze op vakantie was in Kroatië met haar gezin. Hij legde eigenhandig het hele zwembad plat. Per ongeluk.
Elke ouder weet: er komt een moment en dan pikt je kind iets op wat ie absoluut niet had mogen horen. Zo liet de vijfjarige Hugo op een subtiele, maar duidelijke manier weten hoe zijn vader over bepaalde collega’s denkt.
Wanneer je de eerste bent in je vriendengroep die moeder wordt, vergt dat wat aanpassingsvermogen van de rest. Een vaardigheid die niet iedereen even goed onder de knie heeft. Dat bleek wel, toen een vriendin van Noëlle met dit kraamcadeau op de proppen kwam.
Met twee gezinnen op vakantie, hoe meer zielen, hoe meer vreugd, dachten Anna en haar man. Dat viel tegen, bleek toen ze eenmaal in Frankrijk gearriveerd waren.
Toen Rosie een baby was, vond ik uiteten gaan best een uitdaging. Nu ze twee is, valt het nog niet altijd mee. En dat heeft niet alleen met het kind te maken.
We bereiden ons maandenlang voor op dé grote dag: de bevalling. Bevalplan? Check. Pufcursus? Check. Maar van presentatrice Shelly Sterk mogen we ons best vaker focussen op de periode ná de geboorte, het herstel: “Je lichaam is de volgende dag echt niet klaar voor een wandeling van tien kilometer achter de kinderwagen.”