topstory recept frambozen smoothie vegan
Beeld: Sanne de Rooij

Om jou een handje te helpen delen we elke zaterdag een lekker recept. Hoef jij je het apezuur niet te zoeken. Deze week: lekker fris en zoet, deze frambozen smoothie. Tijd voor een tussendoortje, jongens.

bereidingstijd 10 minuten | 2 personen | 393 kcal
 

Article continues after the ad

Nodig

  • 3 bananen, bevroren
  • 125 g frambozen, bevroren
  • 3 el vegan eiwitpoeder, vanille
  • 500 ml plantaardige melk
  • 20 g ongezouten amandelen
  • 4 el havermout
     

Zo maak je het

  1. Pureer 1 banaan, in stukjes, met 100 gram frambozen in de blender.
     
  2. Voeg 1 eetlepel eiwitpoeder en 200 ml plantaardige melk toe. Verdeel over twee glazen.
     
  3. Pureer nu de rest van de bananen, 2 eetlepels eiwitpoeder en 300 ml plantaardige melk in de blender.
     
  4. Giet dit mengsel ook in de glazen.
     
  5. Roer kort en zachtjes door zodat de kleuren een beetje mengen.
     
  6. Hak de amandelen fijn en verdeel deze samen met de havermout en overgebleven frambozen over de glazen.

 

Dit recept komt uit het Easy Vegan Weight Loss Plan, met een 12 wekenprogramma om gezond af te vallen. Geschreven door Sanne van Rooij. Te koop via livingthegreenlife.com € 44,95

 

Meer inspiratie voor in de keuken? Elke zaterdag komt er een nieuw recept op KekMama.nl of bekijk hier de eerdere recepten.