11x leuke speelbossen in Nederland

26.08.2021 13:10
topstory uittips speelbossen Beeld: Shutterstock

Klimmen, klauteren, spelen met water of gewoon genieten van de prachtige natuur: in een speelbos kan je kind z’n lol op. Dit zijn de leukste van ons land.

De Meinweg – Herkenbosch

Speel apenkooi tussen de bomen of balanceer over de touwbruggen en vlonders die tussen de bomen hangen. Of speel verstoppertje achter de takken, kan natuurlijk ook. Is je kind dol op water? Onderaan de heuvel staat een waterpomp.
Waar: Meinweg 2, 6075 NA Herkenbosch

 

De Kleine Waterlinie – Vuren

Een stoer speelbos met speelfort, soldaten en kanonnen. Van verstoppertje spelen tot met water bezig zijn: hier kan het.
Waar: Haarweg 6, Vuren

 

Bentjungle – Zoetermeer

Speelbos Bentjungle ligt in het Bentwoud, tussen Zoetermeer-Oosterheem en Benthuizen. De bomen zijn nog laag omdat ze nog jong zijn, maar daardoor niet minder mooi.
Waar: Oostkade, Zoetermeer-Oosterheem

 

Lees ook
Dit zijn de leukste rugtassen voor kinderen >

 

Banjerbossie – Diemen

Sluip via de kronkelpaadjes door het bos en ontdek een pontje over het water, een kabelbaan en een levensgrote xylofoon waar je muziek op kunt spelen. Liever hutten bouwen? Ook dat kan hier heel goed.
Waar: Muiderstraatweg 61, Diemen

 

De Schuytgraaf – Arnhem

Hier is je kind de hele dag zoet: bouw een hut, speel met de waterpomp of loop over de bruggen. Als-ie moe is, kunnen jullie een kleedje uitslaan bij de naastgelegen picknickplek.
Waar: Marasingel 19, Arnhem

 

Hossebos – Friesland

Dit speelbos is één hectare groot en er zijn zes speelpoelen met water. Voor de wat oudere kinderen is er een junglebrug en een ‘spinnenweb’. Voor de jongere een waterspiraal met zand en een steiger waarop ze met schepnetjes kunnen vissen.
Waar: Tillewei, Drogeham

 

Belevenissenbos – Lelystad

De naam zegt het al: hier is van alles te beleven. Niet voor niets is dit het grootste speelbos van Nederland. In maar liefst 40 hectare bos, water en weide kunnen kinderen van 6-16 zich uitleven in de natuur. Lees: fietscrossbaan, zandbulten, stormbanen en hindernissen.
Waar: Veldweg 98, Lelystad

 

Lorken – Drouwen

Van hutten bouwen tot klimmen in bomen: in het Lorkenspeelbos in de boswachterij Gieten-Borger heb je alle ruimte. En dat terwijl jij rustig geniet van de mooie omgeving.
Waar: Steenhopenweg 4, Drouwen

 

Lees ook:
De mooiste strandwandelingen op een rij >

 

Fonteinsnol – Texel

Oké, de naam is vrij bijzonder. Maar dit speelbos is wél een echte bosspeelplaats. Je vindt er geen kant-en-klare speeltoestellen, maar bouwt hutten met de losse takken die je in het bos vindt. Of ga boompje verwisselen of de uitkijktoren beklimmen. Een perfect speelbos voor als je een weekendje op Texel bent.
Waar: Westerslag, Den Burg

 

Speelbos Groene Poort Landhorst – Brabant

Vlak onder Nijmegen vind je dit heerlijke speelbos aan de rand van Boswachterij Sint Anthonis. Met allerlei speeltoestellen – een waterpomp, klimrekken, schommels en nog veel meer – kan je kind z’n lol op. Even uitrusten kan bij de overdekte picknickplaats.
Waar: nabij Schapendreef 27, Landhorst

 

Speelbos Zandspoor – Noord-Holland

In de duinen van Schoorl vind je Speelbos Zandspoor. Kinderen kunnen zich uitleven bij een waterspeelplek, klauteren over een omgevallen boom en natuurlijk in de weer met zand: er is een zandbak en je kunt zand verplaatsen met een treintje.
Waar: Oorsprongweg 1, 1871 HA Schoorl 

 

Meer leuke speelbossen vind je hier.