Het dak op: 15x originele schoencadeautjes voor Sinterklaas

15.11.2021 08:02

Dit jaar geen pop met vlechten in het haar of drie kaatseballen in een net (hoewel je daar anno 2021 wel weer origineel mee zou zijn). En een chocoladeletter en kruidnoten hoor je natuurlijk geen kind over klagen, maar wat als je – eh, Sinterklaas – nu echt indruk wil maken met originele schoencadeautjes?

Kek Mama heeft voor je rondgesnuffeld om de allerleukste artikelen te selecteren. Originele schoencadeautjes voor jong en iets ouder: items die niet op elk lijstje staan, maar zeker in de smaak vallen en (meestal) ook echt in een kinderschoen passen. 

 

1. Zie ginds komt de duikboot

De echte boekenverslinder ‘leest’ ook in bad en onder water. Met deze onderzeeër staat zo’n baddersessie in elk geval garant voor avontuur.
– Geschikt vanaf 1 jaar 
– Rubber 
– Inclusief mini duikboot die je in het boekje gebruikt

Laat dat bad maar volstromen

 

2. UNO Junior Paw Patrol

Het spelletje UNO is bij veel kinderen al bekend, maar wist je dat er nu een speciale junioreditie is met figuren uit Paw Patrol? Door de vereenvoudigde versie is het al geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.
– Geschikt voor verschillende leeftijden dankzij de drie spelniveaus
– Vanaf 2 spelers te spelen

Ja, mijn kind wil deze speciale editie van UNO

 

3. Knutselen voor Sinterklaas

Het duurt nog even voor het 5 december is, dus hoe leuk is het om tot die tijd in de stemming te komen met zelfgemaakte sinterklaasdecoratie? Met dit pakket kan je kind zijn DIY-talent tot uiting brengen en twee houten huisjes versieren.
– 2 houten huisjes
– Inclusief 2 sjablonen, verf en een sponsje
– Naturelkleur

Wij gaan DIY’en voor de Sint

 

4. Voor slimmeriken 

Op zoek naar een eenpersoons spelletje waar je kind even mee vooruit kan? Met de IQ-Puzzler Pro heb jij voorlopig rust, want het spel heeft 120 challenges in 3 verschillende spelvarianten (2D en 3D). En ook handig: het gaat allemaal mee in compact en draagbaar doosje.
– Vanaf 6 jaar
– 12 puzzelstukken
– Het spelbord kun je gebruiken als opbergvak voor de puzzelstukken

Yes, klaar voor een leuke uitdaging!

 

5. Do-it-yourself zebra

DIY’en voor gevorderden: dit haakpakket is leuk voor wat grotere kinderen die een beetje gepriegel niet uit de weg gaan. Maar wees niet bang, het pakket bevat instructies die je er stap voor stap doorheen loodsen.
– Ook beschikbaar in een variant met een olifant, vogel of luiaard
– Inclusief acrylgaren, vulwol, veiligheidsogen en een haak- en stopnaald
– 20 x 16 cm

Voor € 5,99 shop je het pakket hier

 

6. Aftellen met Tony’s

Chocolade in een adventskalender is misschien niks nieuws, maar deze van Tony’s Chocolonely was er nog niet eerder. Extra mooi: je helpt mee bij de missie om chocolade 100 procent slaafvrij te maken. Eén minpuntje: deze past niet in een kinderschoen. En ook niet in die van jou, trouwens. Maar stiekem vinden we dat helemaal geen probleem, toch?
– 24 chocoladeverrassingen en tips & trucs voor hoe jij mee kunt doen met de missie van Tony’s
– 10 verschillende smaken
– 52 x 32 cm

De Sint bestelt dit gewoon online

 

7. Speciaal snoepgoed HEMA

Natuurlijk helemaal in HEMA-stijl, deze kruidnoten in tompouce- en stroopwafelsmaak. HEMA heeft overigens meer originele ideeën: letterdropjes in plaats van chocoladeletters, marsepein in de vorm van sushi en spekjes in de vorm van mijtertjes. 
– Traditionele kruidnoten omhuld met chocolade
– Cacao is UTZ-gecertificeerd
– Zakjes van 200 gram

Strooien maar! 

 

8. Sinterklaas rollenspel

Heb je een stel praatjesmakers in huis? Met deze handpoppen kunnen ze eindeloos fantaseren en leuke verhalen verzinnen om helemaal in de stemming te komen. 
– Sinterklaas, roetveegpiet en de witte schimmel
– 24 cm hoog 
– Past precies om de hand

De show kan beginnen met deze handpoppen

 

9. Groen doen met Re-Cycle-Me

Je kind bewust maken van de hoeveelheid afval die we produceren én de coolste creaties als resultaat: dat is nu een win-winsituatie. Het idee: verzamel zelf je afval en met de ruimtevaart knutselset maak je er iets prachtigs van.
– Bevat o.a. instructies, gekleurd papier, foam, stickers en verf
– 4-10 jaar
– Knutselpakketten in allerlei thema’s

Bestel de set voor € 6,99

 

10. Playmo-Friends


Voor alle kinderen die alweer uitkijken naar zonnige dagen en héél véél ijsjes. Of slush puppies, zoals deze verkoper aanbiedt. Een heerlijk verfrissend schoencadeautje dus.
– Vanaf 4 jaar
– Inclusief slush machine, ijsjes en drankjes
– 7,5 cm hoog

Je bestelt het hier voor maar € 3,50

 

11. Magnetische zandkastelen

Als je dacht dat je naar het strand moest om zandkastelen te bouwen, heb je het mis. In het najaar doe je dat gewoon lekker binnen, met magnetisch zand!.En doordat het een beetje plakt, wordt het niet zo’n rommeltje.
– Te koop in verschillende kleuren
– 900 gram
– Vanaf 3 jaar 

Dit wil ik kopen als schoencadeautje

 

12. Kliederboel

Een grote angst van elke moeder: dat je even niet oplet en de kleine met stiften in de weer gaat op je mooie muur, bankstel of tegels. Met deze badstiften hoef je daar niet voor te vrezen (in de badkamer in elk geval), je spoelt het namelijk zo weer van de tegels af.
– 6 stiften met sponsje
– Geschikt vanaf 3 jaar

Deze gaan mee in bad

 

13. Muzikaal schoencadeautje

Het zingen voor Sinterklaas bij het zetten van de schoen was nog nooit zo toepasselijk. Deze mondharmonica van Djeco met vrolijke illustraties is perfect voor de kleine muzikant.
– Vanaf 3 jaar
– Gemaakt van hout
– 13 cm

Dank u, Sinterklaasje!

 

14. Eenhoorns broeden


De magische wereld van eenhoorns wordt wel heel echt met dit groeiei. Je giet water over het ei en ziet het na 24 à 48 uur langzaam breken, tot de eenhoorn na 72 uur uit het ei kruipt.
– Vanaf 3 jaar
– 8 x 5,5 x 10,5 cm
– Merk: Johntoy

Dit roze wonder wil mijn kind in zijn schoen

 

15. Puzzelplezier


Wie kent ze niet, de humoristische (en hysterische) puzzels van Jan van Haasteren. Geliefd onder volwassenen, maar sinds dit jaar zijn ze ook beschikbaar in een juniorvariant. Zoals deze leuke, waar een behoorlijk chaotische gymles aan de gang is. 
– 240 stukjes
– Geschikt vanaf 6 jaar
– 68 x 49 cm

Voor maar € 7,95 bestel je de puzzel online

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of neem een abonnement >

In samenwerking met Kek Mama