De schaamte voorbij: ‘Sla die vagina maar om, mam’

16.03.2024 17:39
dochter briefjes scheldwoorden buren Beeld: Getty Images

Geheimzinnig doen over bloot en seks, daar doen we anno 2024 niet aan. Dus neemt je kind ook geen blad voor de mond. En dat de categorieën ‘lekker spontaan’ en ‘supergênant’ nogal dicht bij elkaar liggen neem je dan maar op de koop toen.

Tiet om te vertrekken

Soof (35) is moeder van twee dochters (6 en 4). “In een gezamenlijk kleedhok van het zwembad zei mijn dochter starend en wijzend naar een oudere vrouw: ‘Mama, de borstjes van die mevrouw zitten veel lager op haar buik vastgemaakt.’ Ik wist niet waar ik kijken moest. Toen ze even later met een onderbroek van een wildvreemde kwam aanzetten en ze de ‘glimschoenen’ van iemand anders had aangedaan heb ik me direct voorgenomen om nooit meer in een gezamenlijk kleedhok om te kleden.”

Opgepast met de oppas

Lynn (34) is moeder van twee zoons (7 en 5) en een dochter (2). “Ik stond met een vriendin te kletsen in de keuken terwijl onze jongens samen aan tafel een broodje zaten te eten. Ineens hoorden we er een vragen: ‘Wat is seksen?’ ‘Wat denk je dat het is? En waar heb je dat gehoord?’ reageerden wij. Mijn oudste: ‘De oppas heeft het al uitgelegd. Dan ben je samen gezellig in je blootje aan het knuffelen. Dat kan overal, in je bed of lekker op de bank…’ Mijn vriendin en ik keken elkaar aan ‘Zie jij nu ook voor je hoe ze op je bank…?’ ‘Ja!’ en we gierden het uit van het lachen. Dat onze oppas een vrouw van zestig-plus is, maakte het extra grappig. Ondertussen bleef het erg stil aan de andere kant van de tafel.”

Zo lekker zacht

Eva (43) is moeder van een dochter (5). “Lou vindt mijn borsten erg interessant en zacht en wil er graag aan voelen. In een laagdrempelig gesprek over consent legde ik haar uit dat ze dat dan eerst aan mij moet vragen of het mag. Altijd nee zeggen vind ik stom, dus soms zeg ik dat het wel even mag. Maar dan gaat ze echt recht voor me staan en met twee handen aan mijn borsten voelen, waardoor het juist een tikje ongemakkelijk moment voor mij wordt, haha.”

Lees ook: Juf Lisette gaf les over lentekriebels: ‘Wie mag jou bloot zien?’

Duurzamer kan niet

Pascale (46) is moeder van twee zoon (8 en 5). “Je kunt veel over mijn jongste zeggen, maar hij heeft geen gebrek aan zelfvertrouwen. Hij is maar wat trots op zijn blootje en loopt het liefst zo lang mogelijk rond in zijn blote billen. Erg verbaasd was ik dan ook niet dat hij laatst voorstelde dat hij later met mij wil trouwen. ‘Dan mag jij in een mooie jurk, mama, en dan ga ik zonder kleren in mijn blootje.’ Haha, ik verheug me nu al op zijn bruiloft later!”

Al die vagina’s ook

Lisa (29) is moeder van een zoon (4). “Voor een klein kind is het niet heel vreemd om letters door elkaar te halen en woorden verkeerd uit te spreken, maar dat mijn zoon stelselmatig elke pagina een vagina noemt geeft het voorlezen wel een extra dimensie. ‘Sla die vagina maar om, mam.’”

Onbetaalbaar advies

Wendy (32) is moeder van een dochter (5) en zoon (4). “Een tijdje terug had mijn zoon mijn Satisfyer gevonden. Hij dacht dat het een soort superheld of actiefiguur was. Ik moest lachen en zei dat het inderdaad speelgoed voor mama’s is. Dat leek me voldoende om het onderwerp af te sluiten. Maar hij kwam nog met deze legendarische reactie: ‘Je hebt er toch wel twee hè, zodat ze kunnen vechten?’”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.