Dat ging ff mis: ‘Midden in de nacht was mijn kleuter stilletjes naar buiten geslopen’

11.02.2024 21:10
dat ging ff mis babyfoon in de nacht naar buiten geslopen Beeld: Getty Images

Een ouder vertelt over het hilarische moment in het ouderschap waarop ze even he-le-maal de mist in gingen.

Marissa (27), getrouwd met Sam (29), moeder van Adam (6) en Jack (4).

“Een perfecte oplossing, zo riep mijn schoonfamilie. Als hun buurman per babyfoon oppaste, konden mijn man Sam en ik allebei aanwezig zijn op het verjaardagsfeest van zijn vader, die vijftig werd. Speciaal voor die gelegenheid was er ’s avonds een zaal afgehuurd. Het was geen optie de kinderen mee te nemen, ze waren pas vier en twee.

Omdat wij bij mijn schoonouders zouden blijven logeren en op een uur rijden woonden, was het lastig om zelf oppas te regelen. Maar de buurman van mijn schoonouders bood dus de oplossing. Hij was een betrouwbare vader en hij zou bij de eerste kik poolshoogte nemen. Ik liet me overhalen, al voelde het niet lekker.

Op pad

Het feest was in volle gang toen mijn telefoon ging: de buurman. Hij wilde laten weten dat onze oudste zoon bij hem op de bank zat. Adam, wakker geworden voor zijn nachtplas, was stilletjes de trap af geslopen. Daarna had hij de deur achter zich dichtgetrokken. Gelukkig wist hij zich te herinneren waar het huis was van de meneer die zou oppassen. Met hartkloppingen en vol schuldgevoel racete ik naar huis. Adam zat lekker met een beker limonade tv te kijken bij de buurman, zich van geen kwaad bewust.

Het is met een sisser afgelopen, maar ik heb nog lang last gehad van nachtmerries. We hebben geluk gehad. Was Adam iets later geweest, dan was de buurman naar bed gegaan en had nooit de klopjes op zijn deur gehoord. Wie weet wat er dan had kunnen gebeuren, met een ondernemende kleuter in pyjama, op blote voetjes, midden in een koude oktobernacht in een wildvreemde stad. Achteraf een goede les. Je moederintuïtie liegt nooit.”

Deze dat ging ff mis stond eerder in Kek Mama.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.