‘Terwijl ik stond te douchen, belde mijn zoon (5) 112’

03.03.2024 14:02
dat_ging_ff_mis_112_bellen

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Shalishah (37) is alleenstaande moeder van Davey (5).

Kinderslot

Het is misschien niet pedagogisch verantwoord, maar voor mij wel dé oplossing om de ochtendspits soepel te laten verlopen: Davey filmpjes op m’n telefoon laten kijken zodat ik even snel kan douchen. Het was altijd goed gedaan – ik had immers een kinderslot op mijn smartphone uit angst dat Davey per ongeluk m’n complete fotoalbum naar mijn baas zou appen. Maar toen ik in alle haast één keer het slot was vergeten te activeren, ging het mis.

‘Zal wel goed zijn’

Nietsvermoedend stond ik onder de douche nadat ik Davey met telefoon op de bank had geïnstalleerd. Na vijf minuten werd het verdacht stil in de woonkamer. Zal wel goed zijn, dacht ik nog. Tot Davey verschrikt met mijn telefoon de badkamer in kwam lopen.

Ik keek naar mijn scherm en tot mijn grote verbazing zag ik dat-ie al twee minuten met 112 aan de lijn hing. Waarschijnlijk vond hij de rode ‘noodmelding’-toets zo interessant dat hij ‘m naar rechts had geswipet.

Lees ook: ‘Mijn peuter klokte het potje vitaminepillen in één keer achterover’ >

Uitleg

Van schrik wilde ik ophangen, maar ik vond ook dat ik de vrouw aan de andere kant van de lijn uitleg verschuldigd was. En dus vertelde ik, met het schaamrood op de kaken, dat mijn vijfjarige kind er met m’n telefoon vandoor was gegaan en per ongeluk het alarmnummer had gebeld.

De vrouw klonk ietwat geïrriteerd, maar daarna vooral opgelucht. Ze had Davey namelijk al verschillende vragen gesteld en enkel vage antwoorden gekregen, dus ging er vanuit dat er daadwerkelijk iets aan de hand kon zijn. Wat alleen maar heel goed was, natuurlijk.

Davey kwam er met een waarschuwing vanaf. En ik? Ik check voortaan wel drie keer of het kinderslot op m’n telefoon aan staat.

 

Benieuwd naar meer ‘Dat ging ff mis’-verhalen? Je leest ze elke maand op Kekmama.nl.