Celeste: ‘De beveiliger van de speelgoedwinkel greep me bij de kraag’

15.03.2024 11:06

Elke maand vertelt een moeder over het moment in het moederschap waarop het even he-le-maal misging.

Celeste (40) is samen met Juan (43) en moeder van Bella (3).

Het begon als een doodnormale woensdagmiddag: Juan was aan het werk en ik ging met Bella naar het winkelcentrum om boodschappen te doen…

Cadeau

Omdat onze dochter bijna jarig was, wilde ik meteen even langs de speelgoedwinkel om inspiratie op te doen voor haar verjaardagscadeaus. Met een lolly in de aanslag (waarmee ik Bella altijd kon paaien als ze tussen de speelgoedschappen bleef hangen) liep ik naar binnen.

Buggy

Vanaf het moment dat Bella al dat speelgoed zag, duwde ze zichzelf uit de buggy. En omdat ik geen zin had in een gillend kind, haalde ik haar eruit – op voorwaarde dat ze nergens aan mocht komen.

Lees ook: ‘Dit zijn de favoriete speelgoedauto’s van mijn peuter’ >

Oorverdovende sirene

Wonder boven wonder hield ze zich aan onze afspraak, maar toen ik haar een paar seconden uit het oog verloor om de kassière naar de prijs van een roze step te vragen, ging het mis: zonder dag ik het doorhad, propte ze twee speelgoedauto’s onderin de buggy. En toen ik nietsvermoedend de winkel uitliep, ging het alarm als een oorverdovende sirene af.

Ik verstijfde, Bella keek wat ongemakkelijk om zich heen en de bewaker liep meteen op ons af. Of ik nog van plan was om die twee auto’s af te rekenen…

Stotteren

Het duurde even voordat ik doorhad wat er zojuist was gebeurd, maar toen de puzzelstukjes in mijn hoofd een plekje kregen, gutste het zweet van m’n voorhoofd. Ik begon te stotteren, probeerde de beveiliger ervan te overtuigen dat ik écht niet wist dat het speelgoed in de buggy lag en kon mijn tranen bijna niet bedwingen.

Winkeldief

Gelukkig nam de beveiliger het goed op: hij zag ons regelmatig in het winkelcentrum lopen en geloofde echt niet dat ik een grijpgrage winkeldief was. Hij klopte me op m’n schouder, gaf Bella een aai over d’r bol en zei: ‘Voortaan mama niet meer zo laten schrikken, hè?’ Eind goed, al goed.

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.