Chantal: ‘Mijn man verdient 80.000 euro per jaar en ik zorg voor de kinderen’

29.02.2024 11:27
ik ben thuis moeder Bron: Unsplash

In de rubriek de Bankrekening vertelt een moeder over de inkomsten en uitgaven van haar gezin. Deze keer Chantal (43), moeder van vijf kinderen.

“Op mijn 32ste leerde ik mijn man kennen, ik had op dat moment al een zoontje van vier uit een eerdere relatie. Mijn man is zeven jaar ouder dan ik en had zelf nog geen kinderen, maar wel een grote kinderwens.

Na anderhalf jaar een relatie te hebben, besloten we dan ook voor een kind van ons samen te gaan. Het was direct raak en op mijn 34ste beviel ik van onze dochter. Daarna kregen we nog een zoon én een tweeling. Dat laatste was natuurlijk een verrassing en zo hadden we opeens vijf kinderen.

Stoppen met werken

Tot ik zwanger raakte van de tweeling werkte ik nog 24 uur per dag als secretaresse, maar na mijn laatste bevalling besloot ik mijn baan op te zeggen. De combinatie van werken en zorgen voor vijf kinderen, waaronder een newborn tweeling, was gewoon te veel.

Gelukkig heeft mijn man een goede baan als consultant voor een ICT bedrijf. Hij verdient zo’n 80.000 euro per jaar en dat komt neer op ruim 4.000 euro netto per maand. Een mooi salaris dus waar we goed van kunnen leven. Onze vaste lasten bedragen ongeveer 2.000 euro waardoor we nog een mooi bedrag overhouden voor boodschappen en andere dingen.

Omdat ik niet werk heb ik bovendien veel tijd om te besparen op de boodschappen. Ik pluis wekelijks de folders uit en bezoek regelmatig vijf verschillende supermarkten in een week om alle aanbiedingen te scoren.

Fijn om thuis te zijn

Onze tweeling is nu vier jaar oud en sinds kort gaan ze dus naar school. Dat geeft mij opeens weer veel meer rust en ruimte. Toch mis ik het werken niet echt. Ik vind het fijn om in huis bezig te zijn, ik hou van schoonmaken, koken en bakken en heb daar nu alle tijd voor.

Ook ben ik erg betrokken bij school als lid van de ouderraad en als klassenmoeder. Mijn dagen vullen zich dus vanzelf en ik heb eigenlijk geen behoefte aan een baan. Soms krijg ik de vraag of ik het niet vervelend vind dat ik financieel afhankelijk ben van mijn man, maar dat vind ik niet.

Mocht er ooit iets gebeuren waardoor ik er alleen voor kom te staan, dan zie ik dat dan wel weer. Ik wil niet alleen maar iets doen vanuit de gedachte; wat als… We hebben het nu prima en daar geniet ik van.”

In ons Kek Mama magazine lees je de mooiste verhalen, herkenbare columns en de leukste fashion en lifestyle tips. Abonneer je nu voor slechts € 29,95 per jaar en ontvang de glossy als eerste op je deurmat.