In samenwerking met Kek Mama

Even ontspannen of juist in actie: dít zijn de leukste winteractiviteiten in Oostenrijk

18.12.2023 09:30

Heerlijk, zo’n vakantie met je gezin in het beeldschone Oostenrijk. Daar horen natuurlijk de nodige activiteiten én ontspanningsmomenten bij. Zie je het al voor je? Na(ast) het skiën op de mooiste pistes en alle andere winterse activiteiten, heerlijk tot rust komen in een wellnesscentrum. Wij gaan voor balans! Check hier de onontdekte pareltjes per regio.

Alpbachtal

Voor de kleine skipro’s

Skiën op meer dan honderd kilometer aan pistes en genieten van de lekkerste Oostenrijkse gerechten bij de bergrestaurants. Zijn jouw kids al echte ski of snowboard pro’s? Dan gaan zij Alpbachtal echt geweldig vinden! De FunSlope en de KidsRun zitten vol schansen, halfpipes en andere obstakels waar jouw kindje zich zeker gaat vermaken. Voor de kleintjes die de kneepjes van het skiën nog moeten leren is er Kinderland JUPPI-DO. Met een groot speelgebied, kleine obstakels en de leukste leraren hebben zij het skiën zo onder de knie.

Witte wonderwereld

Naast de skigebieden heeft Alpbachtal veel meer te bieden. Zo kun je gaan sneeuwschoenwandelen. Nét even makkelijker dan met je gewone schoenen door de sneeuw. En een super toffe manier om de prachtige witte wereld van Alpbachtal te ontdekken. Een lekkere bijkomstigheid: tijdens de sneeuwschoenwandeling kunnen jullie heerlijk genieten van een picknick. Met de Alpbachtal Card is het bovendien gratis. Wist je dat je ook in de avond prachtig kunt wandelen? Doe samen met een gids de fakkel hike, geniet van alle mooie lichtjes in Alpbachtal en sluit de avond af met een warm drankje (punch of Glühwein).

Zin in actie? Breng dan een bezoekje aan de Alpbachtaler Lauser Sauser. Dit is een Alpine coaster waarin jullie met snelheden tot 40km per uur naar beneden sjezen. Hoe leuk is dat! Nog beter: hij is zowel ’s zomers als ’s winters open, afhankelijk van de weersomstandigheden.

Sauna hemel

In dit heerlijke wellnessresort in de Tiroolse Alpen vind je binnen- en buitenzwembaden, ontspanningsruimtes en een wellness. Ook voor de kids heel geschikt, want de Family Therme is speciaal voor de kleinsten. Je vindt er een binnen- en buitenzwembad, sauna, zweetbad, stoombad, infraroodcabine en zélfs een glijbaan. Kortom: als je daarna niet zen terugkomt, weten wij het ook niet meer.

Familie Skifahren Alpbach 2023 Alpbachtal Tourismus©Shootandstyle

Wildschönau

Kilometers piste

Wil je gaan skiën in Wildschönau? Dan kan dat bij Skigebied Ski Juwel Alpbachtal Wildschönau. Inderdaad, Alpbachtal en Wildschönau behoren tot hetzelfde skigebied. Een superfijn gebied! Want naast de fijne brede pistes op de Schatzberg, de bobbelbaan en het funpark hebben ze Nederlandstalige klasjes en kun jij de kleinste naar de ‘Zwergenland’-kinderopvang brengen wanneer jullie zelf even de berg af willen sjezen.

Winterpret

Ready, set, go! In Wildschönau vind je veel meer toffe activiteiten om te doen met je kids. Zijn jullie klaar voor een beetje snelheid? Ga dan eens rodelen, samen of sleetjes van de berg af. Of neem een bezoekje aan Alpine Roller Coaster, waarmee je letterlijk door de bergen zoeft. Ook kun je de ijzers nog even onder je schoenen knopen en een rondje schaatsen. Meer winters kun je het niet krijgen!

Tijd voor rust

Een Finse sauna, een aroma stoombad, infraroodcabine, een solarium, het is moeilijk om niet te ontspannen in Hotel Wastlhof in Niederau. Even heerlijk tot rust komen na al die wilde activiteiten – geen straf, toch?

Zwergenland Schatzberg Wildschoenau©Dabernig

Murau

Kleiner en fijner

Het is al druk genoeg, met je kids op vakantie. In Murau vind je dan ook fijne kleinere skigebieden waar jullie kunnen genieten van de mooiste pistes. Kleiner, maar toch met alle voorzieningen die je nodig hebt, zoals Nederlands sprekende leraren en een mooie kinderzone. Én super handig, je kunt met één pas al deze skigebieden bezoeken!

Traditioneel erop uit

Ook in Murau kun jij met de kids een sneeuwschoenenwandeltocht gaan doen. Samen genieten van de witte vlaktes en de sneeuw op de bomen. Ook kun je de traditionele sport ijsstokschieten uitproberen. Hierbij schuif je de kegelvormige ijsstokken over het ijsoppervlak en probeer je de kleine ronde ring, de Daube, te raken. Wie van het gezin wordt een echte pro in deze traditionele sport?

Een dagje rust

Na een drukke dag op de piste kun je vast wel wat ontspanning gebruiken. In dit overdekte zwembad in Murau vind je een sportbad, kinderbad en een 34 meter lange waterbuisglijbaan. ’s Avonds maken ze jullie bezoek nog specialer met een coole verlichting.

Skifahren mit Kindern in der Region Murau©Tom Lamm

Pitztal

De hoogte in

Pitztal is het hoogstgelegen skigebied van Oostenrijk. Het ligt namelijk op 1.277 meter hoogte aan de voet van de Pitztaler Gletscher. Op het hoogste punt vind je Cafe 3440, vernoemd naar de hoogtemeters aldaar. Dus ben je op zoek naar de sneeuw? Dan kun je dit in Pitztal al in de herfst vinden. De pistes zijn mooi vlak en blauw en daarom erg kindvriendelijk. Hebben jouw kids of jijzelf toch nog een lesje nodig? Dan kan dat bij de Schneesportschule Hochzeiger, de beste skischool van Europa! Ook super fijn, er is een kinderopvang waar jouw kleintje zich de hele dag kan vermaken wanneer jij aan je skiskills werkt.

Je kunt in Pitztal zelfs een Bambini Free Pass aanvragen voor kinderen uit 2014 of jonger die met een ouder meegaan. Zij kunnen gratis skiën op de Hochzeiger, net als kids uit 2016 (of jonger) dat kunnen in de Rifflsee en de Pitztal Glacier. Bespaart je een hoop geld. 😉

Take that ride

Kijken jij en jouw kids ook altijd met verwondering naar de sneeuwscooters die de bergen op en af sjezen? Dan is deze activiteit echt iets voor jullie. In Pitztal kun je namelijk een avond tochtje maken met de pistenbullychaffeur. Hoe gaaf is dat! Ook kun je een ritje maken op de paardenslee. Lekker warm onder een dekentje krijgen jullie een tour door de mooie omgeving.

Gletsjer spa

Na drukke activiteiten kan je lichaam wel wat ontspanning gebruiken. De gletsjer spa in Hotel WildSpitze heeft vier verschillende ontspanningsruimtes en sauna’s met droge en vochtige warmte, een binnenzwembad en een overloopzwembad buiten. Even tot adem komen én loslaten.

Pitztaler Gletscherbahn Gondel Gegenlicht Wildspitzbahn©Tourismusverband Pitztal

Serfaus-Fiss-Ladis

Eindeloos skiën

Letterlijk en figuurlijk, want deze gebieden hebben bij elkaar zo’n 214 kilometer aan pistes. De plek voor langere skitochten en genoeg afdalingen voor ieder niveau. Dit grote gebied is ook van alle gemakken voorzien. Van skischolen met Nederlands sprekende leraren tot een kinderopvang. Meerdere Kinderlanden waar jouw kids zich eindeloos kunnen vermaken. Alles wat je nodig hebt!

Spektakel

Voor de avonturiers zijn er genoeg activiteiten buiten het skiën. Zo kun je hier langlaufen, rodelen, schaatsen, en kunnen jullie samen genieten van de spectaculaire shows met lasers en acrobaten. Wat wil je nog meer!

Weelde

Och och och, wat een weelde in een heerlijk wellnesshotel in Serfhaus-Fiss-Ladis. Je kunt er zwemmen, massages en beautybehandelingen krijgen en sauna’s en zweetkamers in. Heerlijk.

Murmli und Berta©Serfaus-Fiss-Ladis Marketing GmbH, Andreas Kirschner

Skiën, sneeuwschoenwandelen, rodelen, wandelingen maken door de witte wonderwereld, in elke regio is van alles te beleven. En naast deze activiteiten zijn er veel fijne mogelijkheden om ook echt even tot rust te komen. De perfecte balans voor een fijne wintervakantie!