De familie Bellinga heeft gereageerd op de spraakmakende uitzending van BOOS over familievloggers. Volgens moeder Fara wil de familie vooral inspireren en maken ze de vlogs “met de beste intenties.”
Lees verder onder de advertentie
In een, hoe kan het ook anders, nieuwe vlog verzekert moeder Fara dat niet hun hele leven in de vlogs te zien is. “De vlogs die wij maken zijn maar kleine gedeeltes van wat we doen en meemaken op een dag. (…) We hebben nog zoveel dingen meegemaakt achter de schermen.”
Reactie
In de uitzending van BOOS wilden de Bellinga’s niet reageren, maar nu bijt Fara toch van zich af. “Geloof ook niet alles wat er over ons geschreven wordt in medialand.” Ze vervolgt: “Want dat hebben we de afgelopen jaren wel gemerkt, dat er van alles over ons verschijnt.” De meningen en vooroordelen over de familie kloppen volgens Fara ‘negen van de tien keer’ niet.
Zij verzekert dat de intentie altijd goed is en dat zij vooral anderen willen inspireren met de vlogs. “Wij zijn het levende bewijs dat je van onder de grond, helemaal niks, iets kan opbouwen als je je hart en je passie volgt en doet waar je jezelf goed bij voelt.” Onder de vlog stromen overwegend negatieve reacties binnen. Zo schrijft iemand: “Mooi dat Tim (Hofman, red.) aandacht besteedt aan jullie aandachtsgeile levenswijze waarbij de kinderen gebruikt worden. Triest, heel erg triest!” en een ander: “Kinderen die zo jong zijn horen niet op beeld te staan zodat ouders hier financieel goed van worden. STOP! Ga werken papa en mama!”
BOOS
In de BOOS-uitzending komen diverse experts aan het woord die wijzen op de mogelijke risico’s van familievloggen. Zo wordt benadrukt dat kinderen kwetsbaar in beeld worden gebracht, waarbij emoties zoals angst en verdriet zichtbaar zijn. Ook is er sprake van situaties waarin kinderen in zwemkleding verschijnen of betrokken zijn bij promoties van producten, wat vragen oproept over de grens tussen onschuldige content en mogelijke exploitatie. Hoe de andere families op de aantijgingen reageren lees je hier.
Een fijne oppas vinden is een zegen. Want als ouder is het een klein wonder als je iemand vindt die je leuk vindt, betrouwbaar is én altijd beschikbaar. Maar soms bezorgt zo’n zegen je ook bijna een hartaanval. Als je een Tikkie van 800 euro krijgt bijvoorbeeld.
Genoeg vrouwen doen het weleens: stiekem in zijn telefoon kijken. Niet omdat ze op zoek zijn naar ellende, maar omdat er iets wringt. Een gevoel. Iets wat niet helemaal klopt. Het overkwam Iris. En voor ze het wist, zat ze in zijn telefoon, op zoek naar antwoorden waar ze helemaal niet voor was.
Weet je wat jij op dinsdag moet doen? Nee, geen was vouwen of kind nummer drie ophalen van zwemles. Dinsdag is dé dag om je vakantie te boeken. Dat is niet zomaar een moedergevoel, maar keihard onderzocht door de CheapTickets.nl.
Kijk, we maken allemaal weleens fouten als ouder. Het hoort erbij. Maar sommige gewoontes kunnen — als je ze keer op keer herhaalt — je kind echt schade toebrengen. Emotioneel. Mentaal. En op de lange termijn.
Zangeres Eva Simons, die dit jaar de rol van Maria speelt in The Passion, deelt een intens persoonlijk verhaal. Tijdens een repetitie voor de paasvertelling kreeg ze een miskraam. “Het was intens verdrietig.”
Ongepaste betaalverzoekjes krijgen, het is niemand meer vreemd. Of het nou om hele hoge bedragen gaat of om kleine, sommige mensen gaan een grens over met hun Tikkies. Zo ook de organisator van een babyshower, waar Celine voor was uitgenodigd.