Stiekeme zomerbekentenissen: ‘Alleen in de zomer zoeken mijn grote liefde en ik elkaar op’

11.07.2023 17:14
stiekeme zomerbekentenissen Beeld: Getty Images

Tuurlijk willen we allemaal zo eerlijk mogelijk door het leven gaan. Maar de zomer brengt soms onvermoede kanten in ons naar boven. En die zijn niet altijd even braaf.

Saskia (44), moeder van Levi (10) en Lilly (7):

“Het is inmiddels alweer elf jaar geleden dat ik mijn grote liefde ontmoette. Het moment dat we elkaar zagen, leek het of mijn lichaam in vuur en vlam stond. Daan en ik waren voor elkaar bestemd, we wisten het allebei.

De werkelijkheid stak alleen iets anders in elkaar: Daan had een vriendin en drie jonge kinderen en ik een leuke man, met wie ik acht maanden later mijn eerste kind verwachtte. Waarom nu?

Lees ook – ‘Tijdens een vrijpartij in de duinen hoorden we ineens voetstappen’ >
 

De liefde van mijn zomerleven

We praatten, huilden, smachtten, verbraken het contact, maar zochten elkaar steeds weer op. We konden niet zonder maar ook niet met elkaar, want allebei wilden we onze partners en kinderen geen pijn doen. Onze levens gingen door en jarenlang zochten we in het geniep naar een oplossing, een die voor ‘iedereen’ zou kunnen werken.

“We praatten, huilden, smachtten, verbraken het contact, maar zochten elkaar steeds weer op”

Sinds zes jaar hebben we die gevonden: de zomers zijn van ons. Door het jaar heen zien we elkaar niet en beperken we ons telefonische contact, zodat we allebei ons leven kunnen leiden. Maar in de zomer zoeken we elkaar op. In het bos, het strand, de duinen. Eens per week genieten we van elkaar.

Op die paar extatische momenten kunnen we de rest van het jaar teren, en belangrijker: met volle energie verder met het heerlijke leven dat we leiden. Zodra ik de eerste zomerstralen op mijn huid voel, siddert mijn hele lichaam direct: de zomer is begonnen!”

Meer lezen? Neem hier een abonnement op Kek Mama, de #1 glossy voor moeders.