Déze simpele truc vergroot de kans op een orgasme tijdens het missionarisstandje

08.07.2022 16:37
rollebollen nieuwe partner seks Beeld: iStock
Klaarkomen door penetratie: het is voor de meeste vrouwen wel een dingetje. Zonder hulp van handen of speeltjes lijkt een orgasme soms onmogelijk. Déze simpele truc zou de kans iets vergroten.

Dat blijkt uit onderzoek door een gynaecologenpraktijk in New York.

Orgasme tijdens missionaris

Hoe ze dat onderzochten? Nou, door middel van echografie. Door een stel te monitoren terwijl ze met elkaar de lakens deelden, probeerden ze uit te zoeken bij welk seksstandje de kans op een vrouwelijk orgasme het grootst is. Wat blijkt? Face-to-face standjes, en dan vooral wanneer iemand bovenop je penetreert, zorgt het vaakst voor een hoogtepunt. In die houding was de bloedtoevoer naar de clitoris, een belangrijk aspect voor een orgasme, het hoogst.

Lees ook: Succes gegarandeerd: déze seksspeeltjes scoor je nu met korting

Klein hulpmiddel

Maar om de kans op een vrouwelijk orgasme nog wat te verhogen, kan een alledaags voorwerp hulp bieden, ontdekten de onderzoekers. En wel door een kussen onder je bekken te leggen. Op de monitor was namelijk te zien dat de bloedtoevoer naar de clitoris dan hoger is dan zonder kussen. Op deze manier liggen je heupen wat hoger en daardoor kun je dieper gepenetreerd worden. Have fun!

Bron: Daily Mail

Lees elke maand de mooiste verhalen, meest herkenbare columns en de leukste tips voor jou en je kids. Abonneer je nu op Kek Mama en krijg tot 45% korting.