Portretten: liefdestattoo Kek Mama

22.10.2016 10:52

Florance Koning-Elout (33), beveiliger, en Remco Koning (38), groepsleider in een gesloten jeugdinrichting. Ze hebben een zoon van 4: Jaimey.

“Mijn oma verschoot toen ze onze trouwtatoeages zag. Ze had liever gezien dat we voor ringen hadden gekozen. Ze zei: ‘Later in het bejaardentehuis ziet die tattoo er echt niet meer uit.’ Ik denk dat het wel losloopt. Tegen die tijd zit ik tussen allemaal bejaarden met uitgezakte tribals, hartjes en tekens.

Trouwen in Vegas

Ik ben altijd rebels geweest. Op mijn dertiende liet ik stiekem een tribal met hartje op mijn bil tatoeëren. Veel te jong natuurlijk; ik moet er niet aan denken dat onze zoon Jaimey over een paar jaar aan komt zetten met een tattoo. Deze tattoo hebben Remco en ik laten zetten in Las Vegas, waar we zijn getrouwd. We wilden gewoon een weekje samen op vakantie, maar toen we hadden geboekt opperde Remco dat we daar dan net zo goed konden trouwen. Ook dat typeert ons: geen afgezaagde bruiloft in een zaaltje met familie en vrienden, maar in een limousine naar een van de beroemde wedding chapels van Vegas.

Remco is de koning, ik de koningin

Beneden in ons hotel zat een tattooshop. We besloten dat we daar iets zouden laten zetten als herinnering aan onze trouwdag. In eerste instantie wilden we een hart met onze initialen: F en R. Toen de tatoeëerder het ontwerp tekende, trok Remco wit weg. Zoals het er nu stond, was het de afkorting ‘Feyenoord Rotterdam’ en dat kon écht niet voor mijn Ajacied. Snel verzon ik drie pokerkaarten: Remco is de koning, ik de koningin en de J staat voor Jaimey. Datum eronder, klaar. Het kon niet mooier. De tattoo zit bij ons allebei schuin aan de binnenkant van onze armen en elke keer als ik ernaar kijk, word ik blij. En mochten Rem en ik ooit uit elkaar gaan, dan nemen we gewoon een cover-up.”

Meer liefdestatoeages lees je in het Kek Mama Liefdesboek.