Stellen die naakt slapen, zijn veel gelukkiger

27.02.2012 09:28
naakt slapen

Of je nou een oversized Mickey Mouse T-shirt is of een zijden lingerie setje slaapt: naakt slapen is toch het beste. Uit recent Brits onderzoek blijkt dat stellen die naakt slapen, veel gelukkiger zijn in hun relatie dan de stellen die een slaapshirt aanhebben.

Een van de belangrijkste redenen is dat deze stellen vaker seks hebben. Want: hoe minder barrières er zijn (in dit geval is die barrière kleding), hoe makkelijker de stap naar seks is.
 

Intimiteit

Maar dat is niet het enige. Uit onderzoek komt dat wanneer je naakt slaapt, je eerder geneigd bent om je open te stellen en beter in staat bent intimiteit te ervaren. Relatiedeskundige Paulien Timmer: “Als je allebei naakt slaapt, ben je sneller geneigd om je open te stellen en kun je intimiteit beter ervaren.” Wat heet: als tien seconden knuffelen er al voor zorgt dat het knuffelhormoon oxytocine vrijkomt, stel je dan eens voor wat een hele nacht naakt tegen elkaar aanliggen doet –oxytocine wordt het meest aangemaakt bij direct huid-op-huid-contact. Zie je elkaar doordeweeks nauwelijks, dan kun je dus de hele nacht die gemiste kansen op verbondenheid inhalen, zonder dat het je extra tijd kost.”
 

Het gloednieuwe boek ‘50 relatieboosters’ van Paulien Timmer ligt nu in de winkel. Bestel ‘m hier online.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >