Na de scheiding voor het eerst alleen op vakantie met je kinderen: ‘Ik was als de dood’

03.08.2018 08:57
alleen op vakantie scheiding

Scary Mommy-blogger Katie Bingham-Smith boekte een jaar na de scheiding een vakantie naar New York met haar kinderen, maar toen de reis eenmaal was vastgelegd, kreeg ze het benauwd. ‘Het idee dat ik zonder partner zou zijn, maakte me bang’, schrijft ze.

‘Er zou niemand achter het stuur zitten die precies wist waar we naartoe moesten als ik in slaap zou vallen’, gaat ze verder.

 

Overdekt waterpark

‘Ik was degene die alles moest inpakken en onthouden. Ik moest de beste route vinden, plannen wat we al die dagen gingen doen en ruzies tussen mijn kinderen op de achterbank sussen.’ Al deze gedachten weerhielden Katie er maandenlang van om met haar gezin een reis te boeken. Maar nu wilde ze doorzetten: in minder dan vijf minuten boekte ze een resort en vertelde ze haar kinderen dat ze naar een overdekt waterpark zouden gaan.

 

Lees ook
Deze video over gescheiden moeders maakt je ongetwijfeld aan het lachen >

 

‘Vergelijken’

En dit was volgens haar een van de beste beslissingen ooit. ‘Ik voelde een bepaalde druk, maar wist dat ik het aankon. Terwijl mijn kinderen op vakantie lagen te slapen, keek ik naar hun tevreden gezichtjes. Ik maakte me niet druk om of ze een reis met hun vader erbij leuker zouden vinden of dat ze gingen vergelijken. Natuurlijk denk je nog weleens aan die momenten van vroeger, maar het was oké: het voelde als een nieuw begin.’

 

‘Alles komt goed’

Toen haar zoon later zei dat-ie zoveel plezier had beleefd aan de trip, kon de vakantie van Katie al helemaal niet meer stuk. ‘Toen wist ik dat alles goed zou komen.’

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >