Moeder Becky: ‘Ik hou meer van mijn man sinds we een kind hebben’

26.05.2017 09:15
hou-meer-van-man-sinds-kind

Becky Schroeder wist niet dat het kon, maar sinds zij en haar partner samen een kind hebben, is de liefde voor haar man groter dan ooit. 

Op de website van Huffington Post geeft ze hier vijf mooie redenen voor. 
 

1. Hij toont respect voor mijn lichamelijke pijn

“Ik had geen gemakkelijke bevalling, maar mijn man wist precies wat hij moest doen: urenlang hield hij mijn hand vast. De enige keer dat hij van mijn zijde week, was wanneer hij naar de wc moest. En hij was terug nog voor ik het door had. Toen ons meisje was geboren, vertelde hij dat hij het mooi vond om te zien hoe krachtig ik was. Dat hij respect had voor de lichamelijke pijn die ik moest verdragen.”
 

Lees ook
Vader en meisje gaan als superhelden naar school >

 

2. Hij maakt de raarste geluiden

“Toen ik hem voor het eerst apengeluiden hoorde maken, wist ik dat hij een geweldige vader zou worden. Ook kan hij de gekste bekken trekken. Het is zo mooi om mijn man en dochter samen te zien spelen. En hoewel hij geen idee heeft waar hij tijdens het gekke speeluurtje mee bezig is, geniet onze dochter van elk moment.”

 

3. Hij wil meer kinderen

“Ondanks dat het ouderschap het zwaarste is wat wij samen ervaren, wil hij meer kinderen. Al die voetmassages en gezwollen enkels tijdens de zwangerschap weerhouden hem er dus niet van om nog een kind op de wereld te zetten. Moeder of vader worden is een hele verandering, maar we hebben het eerste jaar overleefd. En we weten allebei zeker dat we klaar zijn voor nummer twee.”

 

4. Hij is niet bang voor stinkluiers

“Zelfs niet midden in de nacht. Het duurde een paar weken voordat we gewend waren aan poepluiers om de zoveel uur, maar nu draait-ie er zijn hand niet meer voor om. Hij verschoont onze dochter met uiterste precisie en klaagt nooit, omdat hij weet dat dit ook de taak is van een vader.”

 

5. Hij noemt mij de beste moeder ter wereld

“En ik geloof hem. Waarom? Je hoort mensen weleens zeggen: ‘Goh, wat doe je het goed, je bent een geweldige moeder!’, maar onze mannen zien ons elke dag worstelen. Dus wanneer zij zeggen dat je een goede moeder bent, geloof dan ieder woord.”