Koninklijke familie straalt in zonnig Zwolle

27.04.2016 08:58
Beeld: ANP/Remko de Waal Beeld: ANP/Remko de Waal

Het is zover: Willem-Alexander en Máxima, hun drie dochters Amalia, Alexia en Ariane, en de rest van de koninklijke familie zijn vanmorgen aangekomen in Zwolle voor de viering van Koningsdag 2016.

Kort voor hun aankomst liet de koning, die vandaag 49 jaar is geworden, via Twitter weten: “Misschien de koudste Koningsdag ooit, maar de goede sfeer in Zwolle zal iedereen verwarmen. Tot zo!”

Beeld: ANP/Remko de Waal

Zonnig

De Koninklijke familie heeft vooralsnog geluk: de zon schijnt namelijk volop in Zwolle. Wel is het aan de frisse kant. Dat maakt de familie trouwens niets uit, want ze lopen allemaal zonder jas. Voor de zekerheid is er een ‘parapluplan’ dat Willem-Alexander, Máxima en de kinderen droog moet houden tijdens een plensbui.

Prinses Alexia

Dat prinses Alexia er vandaag ook bij is, maakt de dag extra bijzonder. Eind februari liep de prinses een botbreuk op tijdens haar wintersportvakantie in Lech. Daar lijkt ze – zoals het er nu uit ziet – geen last van te hebben.

Beeld: ANP/Remko de Waal

Gezellige boel

Verder zijn aanwezig: prins Constantijn en prinses Laurentien, prins Maurits en prinses Marilène, prins Bernhard en prinses Annette, prins Pieter-Christiaan en prinses Anita én prins Floris en prinses Aimée.

En het mag gezegd: de hele familie is om door een ringetje te halen. En wat worden we blij van de jurk van prinses Ariane!