INTERVIEW ANNEMIEKE SCHOLLAARDT: “Na vijf maanden wilde hij al trouwen”

11.10.2016 13:21

Hoe nachtbraker en dj Annemieke Schollaardt (37) een moeder werd die zich moeiteloos aan haar nieuwe leven aanpaste.

Ze hoort soms over mensen die compleet in shock zijn als hun leven ineens om een kind draait. Begrijpt ze niets van. “Natuurlijk is  het krijgen van een kind de grootste verandering in je leven. Plotseling deel je je leven écht. Anders dan je binnen een relatie doet, dan ben je nog steeds van jezelf. Dat is niet meer zo als je een kind krijgt. Dat vind ik juist mooi.“

 

Truckers en nachtbrakers

Verrassende woorden uit de mond van de 3FM-dj, die haar carrière bij 3FM startte in de nacht, met een programma van een tot vier, tussen de truckers en de nachtbrakers. Die, toen ze eenmaal dagprogramma’s had, weleens brak achter de knoppen zat, en dol is op festivals en concerten. Maar het gevoel dat ze iets moet opgeven, heeft ze totaal niet. “Ik word er altijd naar van als mensen per se vast willen houden aan hun wilde leven van vroeger. Je kiest toch niet voor een kind om nog altijd ’s nachts tot het gaatje te willen gaan?” Een gezapig leven heeft Annemieke echter niet. “We doen nog steeds alles wat we leuk vinden, alleen meer gepland. Dit ritme past bij ons leven nu. Ik was natuurlijk niet piepjong toen Jet kwam, en Phil ook niet.

 

Liefde op het eerste gezicht

Annemieke en Phil kende elkaar net vijf maanden toen ze besloten te trouwen. Ze zagen elkaar voor het eerst op Pinkpop, waar zij presenteerde en hij speelde met Moke, de band waarvan hij gitarist was. Haar oog viel meteen op Phil, toen hij met de band het hotel binnenliep waar zij ook logeerde. ‘Die kop, dat felle hoofd – wauw.” Tegen Eric Corton, die naast haar stond, riep ze: “Wie is dát? “ Ze lacht: Phil vroeg even later exact hetzelfde aan Corton, maar dan over haar.

 

Enorme chemie

Die avond hebben ze aan één stuk zitten praten. Annemieke weet nog precies waarover. “Zijn moeder lag op sterven. Zijn hele leven zat Phil al in de muziek, en droomde hij van grote optredens zoals Pinkpop. Nu had hij eindelijk met Moke op het hoofdpodium gespeeld, maar stond zijn hoofd daar totaal niet naar.” Een paar dagen later hoorde Annemieke via via dat Phils moeder was overleden en appte ze hem om te vragen hoe het met hem ging. “Ik vertel het je nog wel een keer, hoe het is gegaan”, reageerde hij. Op dat moment werd ze verliefd. “Het was dat besef: ik ga hem nog een keer zien. En ik had dat verwarrende gevoel: wat gebeurt hier?” Maandenlang gebeurde er niks, want Phil had een vriendin. “Maar die gevoelens kun je niet uitzetten.” Nadat zijn relatie strandde, woonde ze in no time samen. “Bizar natuurlijk, we kenden elkaar nog helemaal niet. Maar we ware ontzettend verliefd, er was die enorme chemie.”

 

Het hele interview met Annemieke staat in Kek Mama 11-2016. 

Lees hier alle BN’er interviews.