Hoe nachtbraker en dj Annemieke Schollaardt (37) een moeder werd die zich moeiteloos aan haar nieuwe leven aanpaste.

Ze hoort soms over mensen die compleet in shock zijn als hun leven ineens om een kind draait. Begrijpt ze niets van. “Natuurlijk is  het krijgen van een kind de grootste verandering in je leven. Plotseling deel je je leven écht. Anders dan je binnen een relatie doet, dan ben je nog steeds van jezelf. Dat is niet meer zo als je een kind krijgt. Dat vind ik juist mooi.“

 

Truckers en nachtbrakers

Verrassende woorden uit de mond van de 3FM-dj, die haar carrière bij 3FM startte in de nacht, met een programma van een tot vier, tussen de truckers en de nachtbrakers. Die, toen ze eenmaal dagprogramma’s had, weleens brak achter de knoppen zat, en dol is op festivals en concerten. Maar het gevoel dat ze iets moet opgeven, heeft ze totaal niet. “Ik word er altijd naar van als mensen per se vast willen houden aan hun wilde leven van vroeger. Je kiest toch niet voor een kind om nog altijd ’s nachts tot het gaatje te willen gaan?” Een gezapig leven heeft Annemieke echter niet. “We doen nog steeds alles wat we leuk vinden, alleen meer gepland. Dit ritme past bij ons leven nu. Ik was natuurlijk niet piepjong toen Jet kwam, en Phil ook niet.

 

Liefde op het eerste gezicht

Annemieke en Phil kende elkaar net vijf maanden toen ze besloten te trouwen. Ze zagen elkaar voor het eerst op Pinkpop, waar zij presenteerde en hij speelde met Moke, de band waarvan hij gitarist was. Haar oog viel meteen op Phil, toen hij met de band het hotel binnenliep waar zij ook logeerde. ‘Die kop, dat felle hoofd – wauw.” Tegen Eric Corton, die naast haar stond, riep ze: “Wie is dát? “ Ze lacht: Phil vroeg even later exact hetzelfde aan Corton, maar dan over haar.

 

Enorme chemie

Die avond hebben ze aan één stuk zitten praten. Annemieke weet nog precies waarover. “Zijn moeder lag op sterven. Zijn hele leven zat Phil al in de muziek, en droomde hij van grote optredens zoals Pinkpop. Nu had hij eindelijk met Moke op het hoofdpodium gespeeld, maar stond zijn hoofd daar totaal niet naar.” Een paar dagen later hoorde Annemieke via via dat Phils moeder was overleden en appte ze hem om te vragen hoe het met hem ging. “Ik vertel het je nog wel een keer, hoe het is gegaan”, reageerde hij. Op dat moment werd ze verliefd. “Het was dat besef: ik ga hem nog een keer zien. En ik had dat verwarrende gevoel: wat gebeurt hier?” Maandenlang gebeurde er niks, want Phil had een vriendin. “Maar die gevoelens kun je niet uitzetten.” Nadat zijn relatie strandde, woonde ze in no time samen. “Bizar natuurlijk, we kenden elkaar nog helemaal niet. Maar we ware ontzettend verliefd, er was die enorme chemie.”

 

Het hele interview met Annemieke staat in Kek Mama 11-2016. 

Lees hier alle BN'er interviews.

advies-kind-ouderschapscursus

Stellen die een kinderwens hebben, zouden eerst een cursus moeten volgen die hen voorbereidt op het ouderschap. Dat vindt een commissie onder leiding van oud-minister Rouvoet.

Deze werkgroep bekijkt hoe je kunt voorkomen dat kinderen de dupe worden van een vechtscheiding.

 

'Ouderschapsgym'

"Aanstaande ouders worden op dit moment alleen voorbereid op de bevalling en de fysieke zorg van het kind, terwijl we hen ook moeten helpen met de uitdagingen van het ouderschap", aldus Rouvoet. "Dus zorg dat er naast zwangerschapsgym ook 'ouderschapsgym' beschikbaar is. Hiermee kan een stel zich beter voorbereiden op mogelijke spanningen en relatieproblemen door gezinsuitbreiding, waardoor de kans op een scheiding later kleiner wordt. En dat voorkomt weer schade bij het kind."

 

Lees ook
Vrolijke opvoedtantes Els en Do over de kinderen vertellen dat je gaat scheiden >

 

Geboortecontract

Andere aanbevelingen van de werkgroep, die gisteren zijn overhandigd aan ministers Hugo de Jonge van Volksgezondheid en Sander Dekker van Rechtsbescherming, zijn het opstellen van een geboortecontract (waarin ouders bij de geboorte van hun eerste kind al vastleggen hoe ze met elkaar zullen omgaan bij een eventuele scheiding) en een scheidingsloket in elke gemeente, waar ouders terechtkunnen voor ondersteuning.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

Na een traject van 2,5 jaar is presentatrice Saar Koningsberger zwanger. Om dit mooie nieuws met iedereen te kunnen delen, publiceert ze dagelijks een vlog. Vandaag vraagt ze een psycholoog om advies: hoe hou je je relatie goed na het krijgen van een baby? Van verwachtingen downgraden tot rekening houden met slaaptekort en veel praten (maar niet te snel): de handigste tips komen voorbij.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >