‘Ik heb tegen mijn vriend gelogen over het aantal bedpartners dat ik vóór hem heb gehad’

22.05.2022 08:53
opbiechten meer bedpartners vriend Beeld: Shutterstock

Beter dat ik dat nog even voor mezelf houd, denk je aan het begin van de relatie. En voordat je het weet is het te laat om je geheim alsnog op te biechten. Maar ach, alles van elkaar weten is ook maar saai.

Elise (33): “Ik schrok me rot toen John vorige week enthousiast thuiskwam. Hij was voor het eerst gaan meetrainen met het voetbalelftal uit het dorp en toen ik quasi nonchalant vroeg met wie hij in het team zat, werd ik lichtelijk nerveus van zijn antwoord. Hij noemde vier namen van mannen met wie ik in mijn verleden iets heb gehad. Met de een wat langer dan met de ander, maar ik ken hun lichamen vrij aardig, zeg maar.

Bedpartners

Toen John en ik elkaar zes jaar geleden leerden kennen, kwam het gesprek al snel op ‘aantal bedpartners in het verleden’. John begon. Hij kon er lekker kort over zijn: een op zijn zestiende – zijn ontmaagding –, daarna de vrouw die hij in de kerk ontmoette en met wie hij tien jaar was getrouwd en daarna volgde ik. Zijn derde vriendin en derde minnares.

Daarna was het mijn beurt om op te biechten. Ik trouwde op mijn negentiende met mijn eerste liefde, maar we scheidden al snel, net na de geboorte van onze dochter. In de jaren die volgden heb ik een vrij wilde periode beleefd. Alsof ik mijn jeugd moest inhalen. In de weekenden dat Charlotte bij mijn ex was, ging ik naar de discotheek in het dorp met mijn vrijgezelle vriendinnen. Ik genoot van alle mannelijke aandacht en schat dat ik een stuk of twintig bedpartners heb gehad. Dat klinkt als een afgelikte boterham, maar verdeeld over vijf jaar valt dat best mee, vind ik.

Lees ook
Inhaalslag na de scheiding: ‘Ik had vijftig mannen in twee jaar tijd’

Terug naar het verleden

Toch durfde ik dat na Johns keurige ‘twee vóór jou’ niet op te biechten en humde: ‘Ja, ik ook zoiets.’ De waarheid was ook niet nodig. We woonden in een heel andere omgeving. Totdat we een halfjaar geleden deze woning zagen in mijn geboortedorp. Niet te duur, grond erbij, op loopafstand van opa en oma. Ideaal. Maar met het huis kwam ook mijn verleden. Van de supermarkt, het buurtfeest tot de voetbalclub: overal doken vriendjes op met wie ik kortstondige flings of onenightstands heb beleefd.

Nu aan John opbiechten dat mijn aantal bedpartners eigenlijk het tienvoudige is dan ik hem heb verteld, vind ik lastig. Ik geloof niet dat het onze relatie goed doet, de wetenschap dat je met een leugen bent begonnen. Bovendien: hij komt uit een gereformeerd gezin en ook al is hij zelf minder streng in de leer, hij heeft nog wel een conservatieve moraal. Ik houd me dus maar van de domme als we mannen tegenkomen die me groeten. Ik verzin dat het schoolvrienden waren, kennissen van mijn ouders of buurtgenoten. Ondertussen hoop ik maar dat de elftalgenoten van John zich aan de erecode houden en niet uit de school klappen over hun nachten met mij.”

Ontvang elke maand Kek Mama met korting en gratis verzonden op jouw deurmat! Abonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.