Het Klokhuis komt met vierdelige serie over scheiden

16.01.2017 09:19
scheiden-na-zomervakantie

Jaarlijks krijgen zo’n 70.000 kinderen in Nederland te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Om dit gevoelige onderwerp bespreekbaar te maken, start Het Klokhuis vanaf donderdag 19 januari met een vierdelige serie over scheiden.

Want, meldt het educatieve jeugdprogramma, volgens deskundigen en hulpverleners vinden de meeste kinderen het moeilijk om over hun gevoelens omtrent de scheiding te praten: het is te emotioneel, ze schamen zich ervoor of houden hun mond omdat ze niemand ermee willen belasten. 
 

Heftig

In Het Klokhuis over scheiden krijgen kinderen de kans om openhartig te vertellen over de scheiding van hun ouders. Hoe is het om als kind een vechtscheiding mee te maken? En waarom was deze gebeurtenis zo heftig voor ze? Ook wordt de rol van de rechtbank en hulpinstanties tijdens en na de scheiding besproken.
 

Website

Omdat Het Klokhuis het belangrijk vindt dat de stem van kinderen gehoord wordt, lanceert het programma naast de serie ook een website: ikdurfniettezeggendat.nl. Hierop kunnen kinderen anoniem hun gevoelens en gedachten kwijt in een persoonlijke boodschap en kunnen ze lezen hoe andere kinderen zich voelen.

 

‘Het Klokhuis over scheiden’ is vanaf 19 januari wekelijks te zien om 18.23 uur op NPO Zapp.