Doe rotklusjes voor elkaar, dan heb je het samen leuker

28.02.2018 09:59
rotklusjes

Ha, pak die stofzuiger alvast uit de kast en waarschuw je partner even: uit onderzoek blijkt dat stellen die het huishouden onderling verdelen, een beter seksleven hebben. Wil je jouw relatie helemaal een boost geven, dan scoor je punten door af en toe een rotklusje voor je wederhelft op te knappen.

Zeker op momenten dat je partner het razend druk heeft, kan het uit handen nemen van een simpele huishoudelijke taak het verschil maken tussen irritatie door stress en liefde, omdat je man zich gesteund voelt. Dat schrijft relatiedeskundige Paulien Timmer in haar boek ’50 relatieboosters’. In haar boek geeft Paulien ook meteen een paar suggesties, zoals het vuilnis buiten zetten, de afwasmachine leeghalen en de spiegels schoonmaken. Wat deze klussen met elkaar gemeen hebben? Ze duren nog geen vijf minuten, dus je bent er ook zo weer mee klaar. ‘Kleine moeite, groot plezier’ gaat hier dus zeker op.
 

Het verschil

De booster is overigens niet voor iedereen, vertelt Paulien. “Sommigen mensen zullen niet eens opmerken dat je de spiegels hebt schoongemaakt. Maar als je partner een schoon en opgeruimd huis juist belangrijk vindt en het verschil meteen ziet, kan zo’n klusje veel doen voor je relatie.”

 

Het gloednieuwe boek ‘50 relatieboosters’ van Paulien Timmer ligt nu in de winkel. Bestel ‘m hier online.

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >