In samenwerking met Kek Mama

Verlanglijstje: 5 redenen waarom tweedehands speelgoed een tof idee is voor de feestdagen

25.10.2022 11:11
marktplaats

De dure feestdagen komen eraan en daarmee ook de gezellige – en soms eindeloze -verlanglijstjes. Overweeg jij weleens om tweedehands cadeautjes te geven? Best een goed idee: er is zoveel mooi speelgoed dat nog láng niet is uitgespeeld. Wil je weten waarom tweedehands speelgoed steeds populairder wordt en welke voordelen het jou geeft? Lees dan vooral verder.

Gewoon doorspelen

Als je kiest voor goede kwaliteit, kies je tegelijkertijd voor tof speelgoed met een langere levensduur. Denk bijvoorbeeld aan Lego, Duplo of houten speelgoed. Dit speelgoed is niet kapot te krijgen en geef je dus makkelijk een tweede, derde of zelfs vierde leven. Tweedehands is hierbij vaak nog net zo mooi en natuurlijk veel voordeliger. Op deze manier gaan al die toffe speelgoed klassiekers niet alleen langer mee, maar beleven ook méér kinderen er plezier aan.

Duurzamer doen

Leuk hoor, al die flashy etalages bomvol kleur, lichteffecten, pratende speelgoedtreinen, levensechte babypoppen op batterijen of lichtgevende springtouwen. Het schreeuwerige speelgoed knalt van de planken in de feestmaand. Vaak zijn die extraatjes onzinnige lokkertjes en is de lol daarvan er al snel af bij je kind. Met het kopen en verkopen van goed tweedehands speelgoed draag je bij aan veel minder verspilling. Zo maak je met de keuze voor tweedehands spullen een groot verschil voor de aarde. Meer delen en minder verspillen: als dát niet de perfecte kerstgedachte is…

Opgeruimd staat netjes

Heeft je kind het zoveelste sint- of kerstfeest met vriendjes en sportclubs? Spreek af om allemaal een pre-loved (een hip woord voor tweedehands) cadeautje te geven. Dat kan ook iets van jezelf zijn. Zo ruim jij de kast op, terwijl jullie mooie speelgoed boordevol herinneringen een goede bestemming en een tweede leven krijgt. Mooi meegenomen.

Voor een prikkie

De Inflatie klinkt natuurlijk niet erg feestelijk, maar met mooi tweedehands speelgoed als cadeautje maak je er nog steeds een betaalbaar feestje van deze feestdagen. Voor een kind maakt het heus geen verschil, voor de wereld én je portemonnee des te meer. Voor deze speeltjes speur je gewoon het internet af. Bekijk al het fijne tweedehands speelgoed dat op Marktplaats aangeboden wordt. Hier vind je elke dag betrouwbare koopjes en kun je makkelijk tweedehands items kopen en verkopen. En is je kind het speelgoed zat? Dan kan hij of zij ook nog een leuk zakcentje verdienen door het te koop aan te bieden.

Schatzoeken

Het geeft stiekem best een kick als jij een top aankoop doet en tegelijkertijd geld overhoudt. Vaak kun je duur speelgoed tweedehands voor een habbekrats aanschaffen. Of vind jij online juist een tweedehands limited edition of te gek retro speelgoed – boordevol met jouw eigen herinneringen- dat allang niet meer te koop is in de winkel. Heerlijk, dat speuren naar top vondsten.

Doe mee met de Kek Mama poll

Wij zijn benieuwd: hoe denk jij over tweedehands speelgoed als cadeau? Doe mee met onze korte poll via deze link.