De dure feestdagen komen eraan en daarmee ook de gezellige – en soms eindeloze -verlanglijstjes. Overweeg jij weleens om tweedehands cadeautjes te geven? Best een goed idee: er is zoveel mooi speelgoed dat nog láng niet is uitgespeeld. Wil je weten waarom tweedehands speelgoed steeds populairder wordt en welke voordelen het jou geeft? Lees dan vooral verder.
Gewoon doorspelen
Als je kiest voor goede kwaliteit, kies je tegelijkertijd voor tof speelgoed met een langere levensduur. Denk bijvoorbeeld aan Lego, Duplo of houten speelgoed. Dit speelgoed is niet kapot te krijgen en geef je dus makkelijk een tweede, derde of zelfs vierde leven. Tweedehands is hierbij vaak nog net zo mooi en natuurlijk veel voordeliger. Op deze manier gaan al die toffe speelgoed klassiekers niet alleen langer mee, maar beleven ook méér kinderen er plezier aan.
Lees verder onder de advertentie
Duurzamer doen
Leuk hoor, al die flashy etalages bomvol kleur, lichteffecten, pratende speelgoedtreinen, levensechte babypoppen op batterijen of lichtgevende springtouwen. Het schreeuwerige speelgoed knalt van de planken in de feestmaand. Vaak zijn die extraatjes onzinnige lokkertjes en is de lol daarvan er al snel af bij je kind. Met het kopen en verkopen van goed tweedehands speelgoed draag je bij aan veel minder verspilling. Zo maak je met de keuze voor tweedehands spullen een groot verschil voor de aarde. Meer delen en minder verspillen: als dát niet de perfecte kerstgedachte is…
Lees verder onder de advertentie
Opgeruimd staat netjes
Heeft je kind het zoveelste sint- of kerstfeest met vriendjes en sportclubs? Spreek af om allemaal een pre-loved (een hip woord voor tweedehands) cadeautje te geven. Dat kan ook iets van jezelf zijn. Zo ruim jij de kast op, terwijl jullie mooie speelgoed boordevol herinneringen een goede bestemming en een tweede leven krijgt. Mooi meegenomen.
Lees verder onder de advertentie
Voor een prikkie
De Inflatie klinkt natuurlijk niet erg feestelijk, maar met mooi tweedehands speelgoed als cadeautje maak je er nog steeds een betaalbaar feestje van deze feestdagen. Voor een kind maakt het heus geen verschil, voor de wereld én je portemonnee des te meer. Voor deze speeltjes speur je gewoon het internet af. Bekijk al het fijne tweedehands speelgoed dat op Marktplaats aangeboden wordt. Hier vind je elke dag betrouwbare koopjes en kun je makkelijk tweedehands items kopen en verkopen. En is je kind het speelgoed zat? Dan kan hij of zij ook nog een leuk zakcentje verdienen door het te koop aan te bieden.
Lees verder onder de advertentie
Schatzoeken
Het geeft stiekem best een kick als jij een top aankoop doet en tegelijkertijd geld overhoudt. Vaak kun je duur speelgoed tweedehands voor een habbekrats aanschaffen. Of vind jij online juist een tweedehands limited edition of te gek retro speelgoed – boordevol met jouw eigen herinneringen- dat allang niet meer te koop is in de winkel. Heerlijk, dat speuren naar top vondsten.
Lees verder onder de advertentie
Doe mee met de Kek Mama poll
Wij zijn benieuwd: hoe denk jij over tweedehands speelgoed als cadeau? Doe mee met onze korte poll via deze link.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.