Sara van Gorp

Hoofdredacteur Sara schrijft elke maand in Kek Mama vol humor en relativering over zichzelf en haar gezin. Deze maand: de ene na de andere moeder bleek gescheiden.

Een vriendin werd 35 en vierde dat met een hele berg leuke vrouwen. Tafels vol quiche en olijven. Wijn werd geschonken alsof het nooit morgen zou worden. Vrolijk was ze en dat mocht ook wel weer eens, na een lange tijd van dubben en uiteindelijk een dikke vette knoop doorhakken. Ze ging scheiden. Ook al waren haar kinderen pas klein, het moest. Er werd gedanst en geklonken op goeds dat zou komen.

 

Opnieuw beginnen

Ik sprak de ene na de andere leuke moeder. Al gauw kwam het op thuis en kinderen. Ik had klaagzangen over om vijf uur op met peuter en dan ’s ochtends narrig tegen elkaar doen wegens übermoe. En om zeven uur zeggen: ‘Zullen we de dag gewoon nu opnieuw beginnen?’ (Klinkt idioot, maar bij ons werkt het.) Peanuts in vergelijking met de verhalen van de andere kant. Want: de ene na de andere moeder bleek gescheiden. Vanwege langs elkaar heen leven. Uit elkaar groeien. En het was op. Het ging over het leven erna met jonge minnaars, uitslaapweekenden en ingewikkelde co-ouder-roosters.

 

Volgende ochtend niet snauwen

Wat beduusd kwam ik thuis. En o wat was ik blij dat ik dankzij drie wijn en twee linkerhanden het glas water naast het bed omstootte en Mark wakker werd. Zodat ik kon vertellen over al die gescheiden stellen. Want ja, dat langs elkaar heen leven, dat kennen we hier ook wel. En elkaar bij de les moeten roepen. Weer eens een weekend weg plannen, of een avond oppas en een restaurant. Zodat het niet alleen gaat over ‘hoe lang heeft Toon vanmiddag geslapen’ (hoe langer, hoe korter de nacht) en ‘hoe laat kun je morgen thuis zijn’. Ik kroop nog maar eens extra tegen hem aan en nam me heilig voor de volgende ochtend niet te snauwen.

 

Hoofdredacteur Sara van Gorp (43) woont samen met Mark en zoons Ko (7) en Toon (2).

 

Op pagina 90 van Kek Mama 04-2017 lees je verhalen van stellen die de tropenjaren hebben overleefd maar denken: is dit het nou? En dan: de schouders eronder zetten om elkaar weer helemaal te vinden, of alsnog te scheiden. 

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >