Oh jee: je kind heeft een blokje Lego ingeslikt. Toch hoef je volgens onderzoekers niet meteen in paniek te raken.
Lees verder onder de advertentie
Onderzoek
In Engeland is namelijk onderzoek gedaan naar hoelang het duurt voordat een ingeslikt stukje Lego er aan de andere kant van het lichaam weer uitkomt. Jawel, op het toilet. Zes volwassenen, drie mannen en drie vrouwen in de leeftijd van 27 tot 45 jaar, slikten een stukje Lego door en checkten hun eigen ontlasting om het speelgoed terug te vinden. Wat bleek: gemiddeld na 1,71 dagen was het Legoblokje via de darmen door het lichaam naar beneden gegaan. Eén van de zes mensen kon het Lego-stukje niet terugvinden.
Volgens de onderzoekers wijst de proef uit dat een stukje speelgoed gemiddeld 1 tot 3 dagen in het lichaam kan blijven zonder complicaties. Wel zeggen ze dat de tijd tussen kinderen en volwassenen kan verschillen – ze verwachten dat een voorwerp een kinderdarm sneller passeert. De onderzoekers hopen dat de resultaten ouders enigszins geruststellen: heeft je kind een stukje Lego ingeslikt, dan is de kans dus groot dat het na uiterlijk twee dagen weer zijn lichaam uitkomt. Is dat niet het geval, dan is het natuurlijk slim om alsnog even naar de huisarts te gaan.
Drie leuke zonen, een huis aan de Loosdrechtse Plassen en allebei een goedlopende carrière: het leven van Kim Kötter en Jaap Reesema lijkt het perfecte plaatje. “Mensen zien alleen dat alles klopt, maar dat is omdat wij keihard werken.”
Als haar dochter model wil worden, denkt Malou een buitenkansje te hebben als een bekende van de tennisclub aanbiedt om voor een prikkie foto’s te maken. Maar wat aantreft in de ‘studio’ van ‘de fotograaf’ tart elke verwachting…
Het zou een magische vakantie op een Disney-cruiseschip op zee worden. Een cruise vol glitters, Mickey Mouse en zonsondergangen. Maar voor één gezin werd het een moment om nooit te vergeten. En niet om de reden die ze hadden gehoopt.
Ze had zo’n zin in haar welverdiende vakantie met haar gezin. Niet te ver weg, met de auto naar de camping in Frankrijk. Karlijn had alles tot in de puntjes voorbereid en iedereen was er klaar voor. De aankomst op hun vakantiebestemming verliep ietsje anders. Ze kregen ongewenst bezoek van een nest vliegende mieren.
Samen onder de dekens kruipen, de dag nabespreken en lekker dicht tegen elkaar aan in slaap vallen: jarenlang hét romantische ideaalbeeld van samenwonen. Maar uit recent onderzoek blijkt dat de realiteit voor veel stellen anders is. Sterker nog: apart slapen is helemaal geen taboe meer. En dat is misschien wel beter voor je nachtrust én […]