Als we ’s avonds met onze kinderen aan tafel schuiven, doen miljarden mensen over de hele wereld hetzelfde. Het ene gezin zit aan een keurig gedekte dis met gezellige schalen, schoon bestek en glanzend gewreven glazen. Het andere op de hurken in een kring. Het volgende in de brandende zon op een kleedje voor hun tent. Hungry Planet kwam al in 2005 uit, maar is nog steeds zo’n koffietafelboek dat je af en toe openslaat.
Lees verder onder de advertentie
De foto’s van de Amerikaan Peter Menzel zijn simpel en eerlijk. De teksten van zijn vrouw Faith D’Aluisio idem dito. Vierentwintig landen, dertig gezinnen, van Bosnië tot Japan, van Groenland tot Egypte, van de Verenigde Staten tot Frankrijk – het blijft niet te geloven hoe groot de verschillen wereldwijd zijn.
Lees verder onder de advertentie
Er staan hooguit twaalf, dertien huizen in Shingkhey, een gehucht in Bhutan dat tegen de bergen is aangeplakt. In een ervan wonen Nalim en Namgay met hun kinderen en kleinkinderen. Voor de foto verzamelden ze zich in de gebedsruimte van hun huis van drie verdiepingen dat is gebouwd met klei. Aan hun voeten het eten dat ze in een week gebruiken om dertien monden te voeden. Totale waarde: € 4,52.
Benieuwd naar meer verhalen? Lees het in Kek Mama 11-2015.
Denise (45) had een relatie met een twaalf jaar jongere man toen ze op haar 38ste werd overvallen door een niet te stuiten kinderwens. Inmiddels is dochter Isabeau zes. Ze ziet haar vader één zondag per maand.
Vriendschap en opvoeden: twee onderwerpen waar je maar beter een beetje soepel in kunt zijn. Want iedereen doet het anders – en dat is helemaal oké. Toch? Totdat blijkt dat jouw beste vriendin er stiekem heel anders over denkt…
Olympisch schaatskampioen Irene Schouten werd een half jaar geleden moeder van haar zoontje Dirk. Inmiddels zit ze op een roze wolk, maar haar zwangerschap was allesbehalve rooskleurig.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.