Ga je op reis? Grote kans dat er met je kinderen hier of daar een klein ongelukje gebeurd. Je doet er goed aan een zogenaamde ‘reisapotheek’ samen te stellen, zodat je op alles voorbereid bent. Wat er allemaal in moet zitten zochten wij voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
Toch fijn dat je niet als een kip zonder kop in een Spaans dorpje op zoek hoeft naar pleisters, tape of medicijnen. Wat je meeneemt in je reisapotheek is natuurlijk afhankelijk van de soort vakantie. Ga je naar een tropisch oord of de jungle in? En lig je vooral op een strandbedje of maak je elke dag avontuurlijke wandelingen?
Lees verder onder de advertentie
De basis
We beginnen met de basis. Deze dingen kun je voor elke vakantie inpakken:
Dagelijkse medicijnen
Pleisters, tape, steriele gazen, verband, watten, zwachtels en likdoornpleisters
Wonddesinfectiemiddel
Schaar, pincet, naald en veiligheidsspelden
Tekentang
Digitale thermometer
Pijnstillers
Middelen tegen: reisziekte, diarree, maagzuur en allergie
Zakjes ORS (mengsel van zouten en glucose)
Laxeermiddel
Middelen tegen huidaandoeningen of jeuk (bijvoorbeeld na een insectenbeet)
Aftersun
Neus- en oordruppels
Koortslipcrème
Pompje voor het uitzuigen van gif van bijvoorbeeld een wespensteek
Dit basispakketje kun je uiteraard uitbreiden, afhankelijk van je bestemming. Ga je naar malaria-gebied? Vergeet dan geen malaria-pillen en DEET mee te nemen!
Maar waar verpak je al die spullen dan in? Bewaar je reisapotheek op een koele, donkere plek. Van warmte en zonlicht kan de werking van medicijnen achteruit gaan en kunnen pillen zelfs smelten. Je kunt medicijnen ook goed in een koelbox bewaren als je met de auto reist.
Lees verder onder de advertentie
Extra’s
Er zijn veel producten te koop speciaal voor kinderen. Hierin zit dan dezelfde werkzame stof, maar in een minder hoge dosering. Kijk dus altijd even goed of de producten die jij gebruikt ook geschikt zijn voor je kinderen.
Het kan handig zijn om een medicijnpaspoort mee te nemen op reis. Hierin staat precies wie welke medicijnen gebruikt en welke naam deze medicijnen hebben. Zo kunnen ze je snel helpen als je medicijnen kwijtraakt of naar een arts moet. Zo’n medicijnpaspoort kun je aanvragen bij je apotheek. Tip: schrijf ook het telefoonnummer van je huisarts of apotheek op je medicijnpaspoort, dan kunnen ze altijd bellen in geval van nood.
Voor sommige medicijnen (bijvoorbeeld Ritalin en Oxazepam) heb je, afhankelijk van je bestemming, een Schengenverklaring of medische verklaring nodig. Check dus voor je vertrek goed of dat voor jouw medicijnen geldt.
Bron: Zelfzorg.nl
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Als ouder probeer je alles zo goed mogelijk te doen voor je kind. Maar wat als je goede intenties onverwacht botsten met de – soms bijzondere – schoolregels? Isa ontdekte dit op de harde manier toen een onschuldige waterfles voor drama zorgde.
Anouk is trotse echtgenote van Erwin en mama van vier meiden: Aurélie (10), Emeline (8), Vieve (7) en Lilou (4). In hun levendige huishouden is het soms één en al chaos, maar liefde, gelach en spontane dansfeestjes voeren steevast de boventoon. Anouk deelt vol enthousiasme haar avonturen in het ouderschap.
Bizarre, hormonale of gewoonweg crazy aankopen. We doen ze allemaal weleens. Wekelijks vertelt een moeder aan Kek Mama over haar grootste, duurste of vreemdste miskoop. Deze keer Chantal (35) die een dure winterjas kocht voor haar dochter.
Kinderen slepen hun knuffel overal mee naartoe. Ze slapen met hun lievelingsbeer en troosten zich ermee bij verdriet. Maar wist je dat sommige ouders de knuffels van hun kind regelmatig opbergen in de vriezer? De reden is verrassend.
Wat als je tegelijkertijd zwanger blijkt te zijn met je schoonzus, maar hun kindje niet levensvatbaar blijkt te zijn? Geluk en verdriet gaan hand in hand, ervaarde Natascha aan den lijve.
Schoonmoeders: je kunt niet zonder ze, maar soms halen ze ook het bloed onder je nagels vandaan. Zeker als ze, met de beste bedoelingen, over je grenzen heen walsen. Maria kon haar ogen niet geloven toen haar baby na een dagje bij oma met gaatjes in haar oren thuiskwam.