Ga je op reis? Grote kans dat er met je kinderen hier of daar een klein ongelukje gebeurd. Je doet er goed aan een zogenaamde ‘reisapotheek’ samen te stellen, zodat je op alles voorbereid bent. Wat er allemaal in moet zitten zochten wij voor je uit.
Lees verder onder de advertentie
Toch fijn dat je niet als een kip zonder kop in een Spaans dorpje op zoek hoeft naar pleisters, tape of medicijnen. Wat je meeneemt in je reisapotheek is natuurlijk afhankelijk van de soort vakantie. Ga je naar een tropisch oord of de jungle in? En lig je vooral op een strandbedje of maak je elke dag avontuurlijke wandelingen?
Lees verder onder de advertentie
De basis
We beginnen met de basis. Deze dingen kun je voor elke vakantie inpakken:
Dagelijkse medicijnen
Pleisters, tape, steriele gazen, verband, watten, zwachtels en likdoornpleisters
Wonddesinfectiemiddel
Schaar, pincet, naald en veiligheidsspelden
Tekentang
Digitale thermometer
Pijnstillers
Middelen tegen: reisziekte, diarree, maagzuur en allergie
Zakjes ORS (mengsel van zouten en glucose)
Laxeermiddel
Middelen tegen huidaandoeningen of jeuk (bijvoorbeeld na een insectenbeet)
Aftersun
Neus- en oordruppels
Koortslipcrème
Pompje voor het uitzuigen van gif van bijvoorbeeld een wespensteek
Dit basispakketje kun je uiteraard uitbreiden, afhankelijk van je bestemming. Ga je naar malaria-gebied? Vergeet dan geen malaria-pillen en DEET mee te nemen!
Maar waar verpak je al die spullen dan in? Bewaar je reisapotheek op een koele, donkere plek. Van warmte en zonlicht kan de werking van medicijnen achteruit gaan en kunnen pillen zelfs smelten. Je kunt medicijnen ook goed in een koelbox bewaren als je met de auto reist.
Lees verder onder de advertentie
Extra’s
Er zijn veel producten te koop speciaal voor kinderen. Hierin zit dan dezelfde werkzame stof, maar in een minder hoge dosering. Kijk dus altijd even goed of de producten die jij gebruikt ook geschikt zijn voor je kinderen.
Het kan handig zijn om een medicijnpaspoort mee te nemen op reis. Hierin staat precies wie welke medicijnen gebruikt en welke naam deze medicijnen hebben. Zo kunnen ze je snel helpen als je medicijnen kwijtraakt of naar een arts moet. Zo’n medicijnpaspoort kun je aanvragen bij je apotheek. Tip: schrijf ook het telefoonnummer van je huisarts of apotheek op je medicijnpaspoort, dan kunnen ze altijd bellen in geval van nood.
Voor sommige medicijnen (bijvoorbeeld Ritalin en Oxazepam) heb je, afhankelijk van je bestemming, een Schengenverklaring of medische verklaring nodig. Check dus voor je vertrek goed of dat voor jouw medicijnen geldt.
Bron: Zelfzorg.nl
Met een abonnement op Kek Mama geniet je van mooie voordelen:*Goedkoper dan in de winkel*Lees elke maand als eerst Kek Mama*Gratis verzondenAbonneer je nu en betaal slechts €4,19 per editie.
Een babyshower: je regelt het met alle liefde voor de zwangere, zo ook Nancy voor haar schoonzusje. Je stuurt de uitnodigingen, je verzint de spelletjes, je verzamelt alle babyfoto’s van de genodigden… En je bedenkt natuurlijk het gezamenlijke cadeau.
Soms zit je met een dilemma waar je zelf niet uit komt. Wat doe je dan? Je roept hulp in van andere moeders. Al is het gewoon om even flink te klagen. Wie weet, komt er daadwerkelijk nog nuttig advies uit voort. Deze week: Noortje.
Ben je zwanger en op zoek naar een mooie babynaam? Dan wil je misschien een naam die geliefd is en goed in het gehoor ligt, maar niet de zoveelste Emma of Liam uit de klas. Goed nieuws: er is een slimme manier om wel voor een populaire naam te gaan, zonder dat je kind straks […]
Een babyshower: je hangt ballonnen op, koopt een cadeau waarvan je hoopt dat het in de smaak valt en lacht net iets te hard om spelletjes met wc-rollen. Wat je niet verwacht, is dat één babyshower-cadeau de hele sfeer in één klap kan verpesten.
Tikkie ontvangen voor een halve wortel uit iemand anders’ maaltijdsalade? Serieus?! In deze rubriek verzamelen we de meest onterechte, ongemakkelijke en gewoon ronduit gênante betaalverzoeken. Wat ze gemeen hebben? Je zag ze in ieder geval niet aankomen.