Dít kan ‘white noise’ voor je kind (en jou) betekenen

18.03.2021 22:02
white_noise

Is jouw baby vaak onrustig in bed? Wordt-ie snel wakker van omgevingsgeluiden of gaat inslapen moeizaam? Dan kan white noise de oplossing zijn. Wij leggen je uit wat het inhoudt én hoe je het kunt gebruiken.

White noise kan enorm helpen om je baby de koppeling te laten maken van de ene slaapcyclus in de andere slaapcyclus”, vertelt kinderslaapcoach Myrthe Stapper. “Het is een monotoon geluid waar veel baby’s rustig van worden, omdat het lijkt op het geluid dat ze ook in de baarmoeder hoorden.” Voor jezelf zal het waarschijnlijk minder rustgevend werken: het is immers vergelijkbaar is met een draaiende ventilator, een stofzuiger of een radio die is afgestemd op een slechte frequentie. Toch worden veel baby’s (en zelfs kinderen op latere leeftijd nog) er enorm relaxt van. 

 

Lees ook
Híer vind je de mooiste ledikanten voor kinderen >

 

Behoefte

Er zijn verschillende opties om white noise te gebruiken. Zo heb je apps, YouTube-video’s, knuffels, maar ook slaapwekkers die het geluid afspelen. Hoe vaak je het aanzet, is aan jou: je kunt het alleen tijdens het inslapen gebruiken of de hele nacht aan laten staan. Kijk vooral naar waar jouw kind behoefte aan heeft. Wanneer je baby ongeveer 1 jaar oud is, kan je het geluid afbouwen. Dit doe je door het volume elke week een tikkeltje lager te zetten, tot je kind helemaal geen ruis meer nodig heeft. 

 

Meer Kek Mama? Volg ons op Facebook >