Vliegtuigstress
Beeld: privé

Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet elke week persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij. Deze week: Alsof ik hem uit het vliegtuig duwde.

 

Er was een leuk idee. En zoals dat gaat met leuke ideeën bij Kek Mama: we zetten alles op alles, belden, mailden en smeekten wat af en toen ineens was daar een heus vliegtuig, een echte filmcrew en een heleboel passagiers met oververhitte kinderen, de mijne incluis.

Het idee was: lijkt leuk, vakantie, tenzij je moeder bent, je dus 173 koffers moet inpakken, volop entertainment moet organiseren, geen seconde je ogen dicht kan doen en vreest voor driftbuien in overvolle vliegtuigen. Kortom: geen ZonZeeStrand, maar ZonZeeStress, meteen ook de naam van onze geweldige zomeractie.

Helemaal in mijn rol

En bij een geweldige zomeractie, hoort een geweldig filmpje, dat we dus opnamen in een waar vliegtuig. Het was die dag toevallig 51 graden, wat nog extra bijdroeg aan het vakantiegevoel. Casper had ook een rol, namelijk: driftige peuter spelen. Hij bleek een natuurtalent. Ook al zaten we maar een uur in het vliegtuig, dat was meer dan genoeg voor mij om helemaal in mijn rol van gestreste moeder te raken en niet meer te weten hoe ik mijn eigen kind enigszins sociaal acceptabel moest houden. Binnen mum van tijd stond hij boven op de stoel, rende door het gangpad, liet zich dramatisch op de grond vallen waarbij hij zijn hoofd stootte en schreeuwde alsof ik probeerde hem boven de Atlantische Oceaan uit een raampje te duwen. Hij eiste mijn telefoon op, weigerde die vervolgens af te staan, verloor een slipper die ik nooit meer aankreeg en deed er alles aan het mij die dag makkelijk te maken een verhitte peutermoeder te spelen.

Geschreeuw, gejengel en peutergedoe

Laten we zeggen dat ik ineens heel blij was dat wij dit jaar met de auto op vakantie gaan. Daar valt natuurlijk ook een hoop tegenin te brengen, maar dan zijn wij in elk geval de enige slachtoffers van geschreeuw, gejengel en peutergedoe op de achterbank en de kans dat Casper ineens een slapende bejaarde op z’n voet beukt is ook wat kleiner.

Herkenning helpt. Wijn ook.

Over twee dagen vertrekken we naar Frankrijk. Met de auto dus. Ik ZonZeeStress wat af over de gedachte aan monsterfiles, autopech en kwijtgeraakte spenen en het idee dat er nog koffers gepakt moeten worden, vijftien winkelwagens last minute inkopen moeten worden gedaan en of dat ene onmisbare achterbanktafeltje dat ik bestelde wel op tijd gaat aankomen. Gelukkig weet ik dankzij de vele reacties op onze acties nu dat ik niet de enige ben. Helpt toch. Net als wijn, trouwens. Ben ik even blij dat ze daar in Frankrijk ruime voorraden van hebben.

Hilarisch filmpje

Bekijk onderaan deze pagina ons hilarische filmpje. Ik ben die ene die op de tweede rij gestrest zit te kijken, met die baby op schoot. Casper is die blonde krullenkop die de zakenman voor hem (in het echte leven zijn liefhebbende vader) op zijn hoofd mept.

 

Mariëtte Middelbeek (33) is schrijver en chef redactie van Kek Mama. Ze is getrouwd met Erik, met wie ze zoon  Casper (2) en dochter Nora (6 maanden) heeft.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >