Column Mariëtte

Kek Mama-columnist Mariëtte Middelbeek zet elke week persoonlijk, herkenbaar en met humor de zaken voor je op een rij. Deze week: dingen die je herkent als je een baby en peuter hebt.

1 Dat het geheugen van je telefoon elke dag vol zit omdat je van elk schattig 'o kijk ze samen eens leuk zijn'-moment minstens 53 foto’s schiet.

2 Dat je soms niet weet hoe je nog ergens aan toe moet komen met een baby chronisch in je armen en een peuter chronisch aan je been.

3 Dat badderen een militaire operatie wordt omdat je ze natuurlijk niet alleen kunt laten maar ook niet tegelijk kunt aankleden. Zodat je eindigt met een soort geïmproviseerd aankleedgebied op de badkamervloer en het dilemma dat je peuter hoe dan ook als eerste én als laatste wil, waardoor je je afvraagt waarom je je kinderen ook alweer per se tegelijk in bad wilde doen. Of überhaupt in bad.

4 Dat er twee paar kinderogen in opperste blijdschap naar je kijken als je alleen maar zoiets gewoons doet als voorbijlopen.

5 Dat de een (de peuter) altijd wil eten wat de ander (de baby) heeft, maar als je dan een keer denkt slim te zijn en ze allebei hetzelfde geeft, breekt om onverklaarbare redenen alsnog de hel los.

6 Dat 'even de deur uit' betekent dat je een uur aan het inpakken bent en ook nog drie loodzware tassen mee moet slepen.

7 Dat er altijd twee sirenes afgaan als je thuiskomt en je niet genoeg armen hebt waardoor er eentje niet meteen wordt opgepakt en die gaat dan heel hard gillen.

8 Dat je een continu kinderwagendilemma hebt, want heb je een dubbele wagen dan wil de peuter er natuurlijk nooit in waardoor je voor niks zo’n breed ding door een smal winkelpad manoeuvreert en heb je een enkele, dan zakt de peuter uiteraard door z’n hoeven als je op heel ver lopen van je huis / auto / station bent en sjouw je je een armhernia van jewelste.

9 Dat je ’s nachts soms met twee hartverscheurend huilende kinderen zit en geen idee wat er aan de hand is.

10 Dat ze zo leuk samen bezig zijn tot je je een halve milliseconde omdraait en de baby meteen begint te krijsen terwijl de peuter toekijkt met een slecht geacteerd 'ik weet ook niet hoe dit allemaal zo gekomen is'-gezicht.

11 Dat je nooit rustig aan tafel kunt zitten en ook al een tijdje geen eten tot je hebt genomen dat niet op z’n minst lauw was geworden.

12 Dat je een tikje had onderschat hoe veel het is om twee kinderen te hebben die gewoon niks zelf kunnen.

13 Dat sommige dagen alleen maar bestaan uit poepluiers.

14 En uit was.

15 Dat je knettergek wordt in de auto omdat ze allebei geen greintje geduld hebben en je ze ook niet om kunt kopen of kunt uitleggen dat ze gewoon hun snater moeten houden omdat je echt niet sneller op de plek van bestemming bent als zij er even gezellig doorheen huilen.

16 Dat je leven nog nooit zo druk maar ook nog nooit zo leuk is geweest.
 

Mariëtte Middelbeek (33) is schrijver en chef redactie van Kek Mama. Ze is getrouwd met Erik, met wie ze zoon Casper (2) en dochter Nora (10 maanden) heeft.

fotoserie mannen vaderschap

Deze vaders werden van te voren niet gewaarschuwd voor ingewikkelde meisjeskleding, draagdoeken en babyvoeding. Resultaat? Een hilarische fotoserie.

De vader die z'n dochter een onvergetelijke dag had willen bezorgen...

 

Ook bij z'n zoon liep het anders dan gepland.

 

Of de vader die dacht dat een draagdoek omknopen...

 

Lees ook
'Papaklas' bereidt vaders voor op het vaderschap >

 

Een hapje opwarmen...

 

Z'n dochter aankleden...

 

Koekjes bakken...

 

Of eten klaarmaken simpel was.

 

Nee hoor. Het vaderschap gaat niet altijd over rozen.

Dit artikel is al een keer eerder gepubliceerd.

 

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >

12 redenen huilen kinderen

Het verkeerde boekje voorlezen, mensen die niet terugzwaaien of het moment dat ze erachter komen dat de snacks op zijn. Er zijn veel redenen voor kinderen om een potje te gaan grienen, maar soms kun je er als ouder geen touw aan vast knopen. Zo ook niet bij deze foto's.

Papa en ik


 

Toekomstige acteur

Tja...


 

Dat gaan we dus écht niet delen


 

Privacy wordt niet gewaardeerd


 

Soms weet je het ook gewoon niet


 

'Maar, waarom niet?'


 

Het gemiddelde ochtendritueel


Lees ook
Fotoserie: 8x creatieve wraakacties van kinderen >

 

En dit ook


 

Beetje besluiteloos


 

Is ook best eng


 

Het leven is ook zwaar

Bron: BoredPanda.

 

 

Nog meer Kek Mama?
Volg ons op Facebook en Instagram. Of schrijf je hier in voor de Kek Mama nieuwsbrief >