Met een kind in groep 1 of 2, wordt trakteren opeens een big deal. Geen zorgen: daar hoef je echt geen hele nacht voor te knutselen. Wij hebben de zes leukste én makkelijkste kleutertraktaties gewoon alvast voor je van Instagram geplukt.
Niets zo spannend als enge beesten, dus hoe leuk is het wanneer je kind erop trakteert? Deze fruitslangen – volgens de maakster overigens eikenprocessierupsen gedoopt – zijn supersnel te maken en nog gezond ook, de minimarshmellow-ogen tellen we gewoon niet mee.
Een bericht gedeeld door Bianca (@biancagrot1978) op
Verantwoord en nog lekker ook, deze ‘pizza’ van watermeloen. Hoe dan ook een goeie truc om fruit bij je kind naar binnen te krijgen, mocht hij een notoire hater zijn.
Oké, deze hebben we al een veel variaties gezien, maar die hoedjes! De zak met dino’s (of boerderijdieren) koop je bij de prijsgigant, het doosje rozijnen of appelstukjes bind je er gewoon met een touwtje op vast.
Een bericht gedeeld door Monique (@mootje_mats) op
Ook een klassieker, maar het geprinte bierlabel op deze traktatie maakt hem wel helemaal af. Sorry juf, niet helemaal verantwoord, maar jij lust vast zelf ook wel een biertje.
Van gymtassen inpakken tot zwemlessen plannen, van BSO-schema’s tot traktaties regelen: het loopt allemaal via jouw hoofd. En nu blijkt uit onderzoek dat al die mentale to-do’s niet alleen jouw brein bezetten — maar ook je relatie beschadigen.
De bevalling: sommigen zien er als een berg tegenop, anderen krijgen een spirituele awakening tijdens de geboorte van hun kind. Hoe dan ook: het is altijd een verhaal op zich, wat moeders maar al te graag delen. Bij voorkeur met veel details. Deze week het bevallingsverhaal van Floor (29).
In het televisieprogramma De Klassenavond doet Erwin een aangrijpend verhaal over zijn dochter, die hij al twaalf jaar niet meer heeft gezien. In gesprek met presentator Rob Kamphues vertelt hij openhartig over het gemis en de pijn die hij dagelijks voelt.
Soms kunnen leraren niet helemaal eerlijk zijn tegen ouders. Beleefdheid en professionaliteit gaan nu eenmaal voor — en dus zeggen ze op het rapport dat je kind een “sociale persoonlijkheid” heeft, terwijl ze bedoelen dat hij of zij de hele dag door kletst.
Ouderschap is prachtig, maar soms ook doodvermoeiend. Gelukkig kunnen we leren van hoe ze het in Mozambique, Brazilië, Singapore en Maleisië aanpakken. Daar draait opvoeden minder om alles alleen doen en meer om samen dragen. En dat maakt het niet alleen lichter, maar ook leuker.