In samenwerking met Kek Mama

Zo ga je zorgeloos op vakantie

04.07.2019 11:53
zorgeloos op vakantie

Zorgeloos vakantie vieren met je hele gezin, dat klinkt als muziek in de oren. Daarom zes tips om goed voorbereid op vakantie te gaan.

1. Zelf inpakken

Kinderen die zichzelf de hele vakantie vermaken, dat zou nog eens een feest zijn. Maar ook zij zijn zandkastelen bouwen of een potje badminton wel eens zat. Soms missen kinderen hun eigen speelgoed als ze op vakantie zijn. Speel daar voor vertrek al op in en laat je kind een eigen speelgoedtas inpakken. Gouden greep op verveelde momenten, want jij kunt dan gewoon over de rand van je boek toekijken hoe je kind zich vermaakt met vertrouwd spul. 
 

2. Uitzuigpomp 

Een insecten- of kwallenbeet kan een vervelend gevoel geven. Met een speciale uitzuigpomp kun je gemakkelijk het gif uit de huid verwijderen. Ook van slangen en schorpioenen overigens, maar laten we van harte hopen dat die aan je tent voorbijgaan. De pomp werkt heel eenvoudig: je zet ‘m op de plek van de beet, drukt de pomp in zodat het zuigmondje vacuüm trekt en laat dat vervolgens een paar minuten zo staan. Dan zie je dat de vloeistof of angel vanzelf naar buiten wordt gezogen. Ook handig: een uitzuigpomp is klein en gemakkelijk mee te nemen als je op pad gaat. 
 

3. Handige spray 

Na een beet van een mug, bij of wesp blijft er vaak een gevoelige plek achter. VSM Kind Prrrikweg spray verkoelt en verzacht de huid snel, ook bij kwallenbeten en na aanraking van brandnetels. Omdat je het zo op de plek kunt sprayen, hoef je die niet aan te raken of in te smeren. Handig! Het is een natuurlijk product met zonnehoed, moerasrozemarijn, kleine brandnetel, eucalyptus, toverhazelaar en citronella. Ook geschikt voor de allerkleinsten, want de spray is vanaf de geboorte te gebruiken. 

4. Goed voorbereid op de zon 

Zalig natuurlijk, die warmte van de zon, maar bescherm je kind ook goed tegen uv-straling. Natuurlijk door ‘m een paar keer per dag in te smeren met zonnebrand. Maak het jezelf makkelijk en kies voor een uv-werend pakje, met pijpjes en mouwen. Scheelt smeren, en speelt en zwemt net zo lekker. Met een vrolijke zonnehoed en/of zonnebril bescherm je het hoofd en de ogen. 
 

5. Veilig zwemmen 

Bedenk voor je vertrekt waar je op vakantie gaat zwemmen en pas daar ook je keuze voor zwembandjes voor aan. Gewone zwemvleugels – die je opblaast – voldoen in een gewoon zwembad. Maar ben je van plan om met een kind zonder zwemdiploma ook in riviertjes, meren of de zee te gaan, dan doe je er goed aan een kinderzwemvest mee te nemen. 

6. Kusje, smeren en door

Al dat spelen, zwemmen en keten gaat met vallen en opstaan. VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel is handig om bij je te hebben, waar je ook naartoe gaat. Het is een verzorgende eerste hulp gel voor kinderen die met vallen en opstaan vakantie vieren. Kusje erop, even smeren en dan weer door. 

Kim (van ALBOE.nl) moeder van Mila (2): “Door onze nieuwsgierige dochter hebben we de nodige ervaring met vallen en opstaan. Na een kus, smeer ik de te verzorgen plekken licht in met VSM Kind Arnikind Vallen en stoten gel.” 
 

KAG-nr. 105-0719-2628