Waarom iedereen een bikini body heeft

19.04.2021 21:10
verliefd op de juf van kind verboden terrein Beeld: Getty Images

Ook al voelt het nu misschien nog alsof we de rest van de lente en zomer binnen door moeten brengen, er komt echt een moment dat we van de zon kunnen genieten op een terras, in het park of op het strand. 

En ook al kunnen we niet wachten, het kan ook de nodige stress opleveren. Want help! Opeens verwacht iedereen dat je serieus gaat werken aan je zogenaamde bikini body. Je Instagram tijdlijn vult zich met afgetrainde, gebronsde lijven in ieniemienie bikini’s. Je inbox stroomt over van nieuwsbrieven waarin de nieuwste collectie badmode op te perfect gefotoshopte modellen wordt getoond. En als klap op de vuurpijl lijken de lichten in de paskamers nog nét een stukje onaardiger en onflatteuzer te zijn dan je je kon herinneren. Laten we alsjeblieft gelijk stoppen met deze onzin. Een bikini body heeft namelijk niets met je maat te maken. Het is een body in een bikini. En of dat lichaam nu kort, lang, slank of volslank is: wij vinden het allemaal even prachtig.

Blij met je bikini body

Merk je dat je toch wel erg kritisch naar jezelf kijkt in de spiegel? Of dat je je hoofd toch op hol laat slaan door foto’s van andere vrouwen? Misschien dat onderstaande tips je wel helpen om jouw prachtige bikini body met trots aan de wereld te laten zien.

#1 Trakteer jezelf op een bikini waar je écht blij van wordt. Liever een bikini waar je iets meer aan uitgeeft waar je je super knap in voelt, dan een hele berg miskopen voor weinig.

#2 Bestel je bikini online en pas ‘m thuis voor je eigen spiegel. Zet er een lekker zomers muziekje bij aan, nodig desnoods je liefste vriendinnen uit om ook te komen passen en maak er een feestje van. Cocktails inclusief.

#3 Benoem 3 dingen die je wél mooi vindt aan je bikini body en let even niet op de dingen waar je onzeker over bent. Misschien heb je prachtige volle borsten. Of een fantastische taille. Of misschien past de kleur van je bikini wel ontzettend goed bij je huidskleur. 

#4 Ontvolg alle accounts op Instagram waar je een vervelend gevoel van krijgt. Je kunt je tijd echt wel beter besteden. Focus je liever op mensen en accounts die je een goed gevoel geven en waar je zelfvertrouwen van krijgt. 

#5 Scroll lekker door onderstaande foto’s en laat je inspireren door deze prachtige vrouwen. Zo zie je maar: wat je vorm, maat of kleur ook is, iedereen heeft een bikini body. En daar mag je ontzettend blij mee zijn. 

#everybodyisabikinibody