In samenwerking met Kek Mama

Normandië met kinderen: dichtbij en fijn

17.12.2020 10:08
©D. Dumas CRT Normandie ©D. Dumas CRT Normandie

Reizen is nu nog niet aan de orde, maar heerlijk dromen en inspiratie op doen voor later mag altijd. Heb je al aan Normandië gedacht? Op zeshonderd kilometer afstand vind je prachtige zandstranden, middeleeuwse stadjes en heerlijke restaurants. Vijf redenen waarom Normandië een goed idee is.

1. Je bent er zo

Tassen in de auto, kinderen op de achterbank, fietsen mee op het dak. Als het meezit zit je binnen een paar uur al aan een glaasje appelcider naar de ondergaande zon te kijken. Normandië ligt op zo’n zeshonderd kilometer van Nederland.

©A. Lamoureux CRT Normandie

2. Fantastisch om op de fiets te verkennen

Met de wind in de haren en een picknickmand achterop, trap je over rustige landweggetjes die ook voor kinderen goed te doen zijn. Stop bij een appelboomgaard aan de Seine of een van de vele bloemenvelden die je onderweg tegenkomt. Terwijl de kinderen rondrennen, zit jij met een wijntje en wat lokale lekkernijen op een picknickkleed te genieten.

3. Hier komt de geschiedenis tot leven

De geschiedenis van Normandië is interessant voor het hele gezin. Bezoek de middeleeuwse forten en de stranden waar soldaten in 1944 op D-Day landden of ga met de kinderen naar Château de Falaise, waar Willem de Veroveraar werd geboren. De tablettour door dit kasteel mixt geschiedenis en technologie.

4. Overheerlijke lokale specialiteiten

Vakantie betekent lekker eten. Wat dat betreft zit je in dit deel van Frankrijk helemaal goed. In elk dorp en stadje zijn fijne bistro’s te vinden, waar je goed kunt eten met het hele gezin. Op de lokale markten vind je overheerlijke to go specialiteiten uit de streek: kazen zoals Camembert en Livarot, gerookte ham, appelcider en natuurlijk oesters en mosselen. 

©Vincent Rustuel

5. Volop mogelijkheden voor overnachtingen

Doorgewinterde kampeerder, liefhebber van glampings of toch voorstander van het comfort van een familiehotel? En dan kun je ook nog kiezen of je aan het strand wilt slapen of liever in de rust van het glooiende achterland. Normandië heeft het allemaal.

Kijk voor meer info op nl.normandie-tourisme.fr