K3 zingt over prinsesjes die houden van prinsesjes

10.11.2016 15:40
Beeld: ANP Beeld: ANP

Heb je de nieuwe K3-cd al in huis? Met Ushuaia komt de popgroep weer met een album vol deuntjes om op te dansen en mee te blèren in de auto. Een songtekst is bijzonder. De meiden zingen: "soms houden prinsesjes van prinsesjes."

Hanne, Marthe en Klaasje dragen al vol enthousiasme regenboogjurkjes, maar het is de eerste keer dat ze openlijk zingen over homoseksualiteit. En waarom ook niet? "Het zou de normaalste zaak van de wereld moeten zijn," zegt Studio100-baas Gert Verhulst. De tekstschrijver van het nummer Alain Vande Putte sluit zich daarbij aan. "Veel kinderen zullen de komende jaren hun geaardheid ontdekken, en er zijn ook steeds meer gezinnen met ouders van hetzelfde geslacht. Wij zochten naar een K3-manier om dat over te brengen", vertelt hij aan Het Nieuwsblad. De directe aanleiding voor het nummer was de aanslag in een homoclub in het Amerikaanse Orlando. Daar overleden 50 LHBT'ers. 

Prinsesje en Superman

Het nummer heet Prinsesje en Superman en gaat niet alleen over meisjes die op meisjes vallen. Ook kaart het aan dat er jongens zijn die ronddartelen in prinsessenjurken. En dat kinderen ook genderfluid kunnen zijn, wat betekent dat ze zich niet thuisvoelen in één geslacht. Bij Studio 100 rekenen ze op kritiek, maar ze hopen vooral mee te geven dat alle kinderen mogen houden van wie ze houden. En mogen zijn wie ze zijn. 

Bron: Het Nieuwsblad