In samenwerking met Kek Mama

Heb jij je ook voorgenomen meer te gaan bewegen? Met deze tips lukt dat

08.12.2021 08:00
cybex voornemen meer bewegen

Na de zoveelste gebroken nacht is de verleiding groot op de bank te blijven liggen met je favoriete serie aan. Dat snappen wij. Maar schraap wat moed bij elkaar, kom er toch vanaf. Vijf redenen waarom dat zo goed voor je is.


1 Humeur

Moeder zijn is geweldig leuk, maar kan ook extreem vermoeiend zijn. En vermoeidheid zorgt voor korte lontjes. Logisch. Maar als je beweegt, maakt je lichaam endorfine en serotine aan. Dat noemen we ook wel gelukshormonen: ze zorgen ervoor dat je je ontspannen en vrolijk voelt. Dat wil niet zeggen dat je stralend van geluk in de sportschool hangt of door het park holt: de mentale boost komt vaak achteraf. Na een welverdiende douche voel je je trots op de inspanning die je hebt geleverd. En terecht.
 

2 Goed voor je lijf

Een open deur, maar toch: bewegen is goed voor je lijf. Je gewicht komt of blijft op peil, het is goed voor je conditie en bloeddruk en verhoogt je weerstand. Daarvoor hoef je echt niet meteen voor een halve marathon te gaan trainen. Bewegen is ook: een stuk fietsen of lekker wandelen. Het liefst elke dag een half uur, maar in elk geval 2,5 uur per week. Dat is de Nederlandse Norm Gezond Bewegen voor volwassenen.
 

3 Conditie

Ook dit verbaast je niet: door te bewegen verbetert je conditie. Dat komt omdat je hartslag stijgt, je ademhaling versnelt en je bloedsomloop verbetert. Kort gezegd: je zet je lichaam aan het werk en dat levert dus gezondheidsvoordelen op.
 

4 Lekkerder slapen

Die paar uurtjes dat je als moeder in bed ligt, kun je maar beter goed slapen. Door te bewegen, val je sneller in slaap en je slaapt ook dieper. Dat zit zo: door te sporten, maak je je hoofd leeg en ga je ontspannen naar bed. En door de inspanning overdag, komt je lichaam ’s nachts beter tot rust en dat zorgt voor die diepere slaap.
 

5 Gezelligheid

Zie je er toch nog tegenop om te gaan wandelen, fietsen, joggen, zwemmen of bootcampen? Sluit je dan aan bij een sportclubje of trommel wat vriendinnen op. Door af te spreken om te gaan sporten, heb je allemaal een stok achter de deur. Bovendien is het samen ook meteen een stuk gezelliger om in beweging te komen.

Jonge moeders komen vaak tijd tekort. Maar sporten hoeft er niet bij in te schieten, als je dat kunt doen met je kind erbij. Kek Mama’s Eline probeerde de Cybex Zeno uit:

“Ik ben fan! Dit is de eerste kinderwagen waar ik makkelijk achter kan rennen. Hij is super licht en rolt makkelijk vooruit. De duwstang is in hoogte verstelbaar, dat is handig. Met een speciale band die je om je middel doet, kun je de wagen heel soepel achter je aan trekken. De wagen is niet super wendbaar, ik kan niet zomaar een scherpe bocht maken. Maar ik hoef maar weinig te doen om ‘m in beweging te krijgen en ik kan ook makkelijk oefeningen zoals lunches en squats maken, terwijl ik de band draag.

De sportieve uitstraling van de Cybex Zeno spreekt mij ook erg aan. Ik krijg meteen zin om in actie te komen. De bak van de Cybex Zeno is geschikt vanaf 6 maanden tot een kind van 22 kilo. Mijn dochter van 4 past er nog makkelijk in. Zij zit er niet in te stuiteren, de bak is echt stabiel. Met de kap dicht is het een soort tentje, super knus. Een vriendin van me heeft deze wagen ook geprobeerd en haar peuter heeft er heerlijk in geslapen. In de bak is – naast je kind – nog voldoende plaats voor een tas met picknickspullen of boodschappen. Even in je achterbak laden is lastiger, vanwege de omvang. De wielen kunnen er gelukkig wel gemakkelijk af. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd, maar deze wagen kun je ook achter je fiets hangen. En je kunt er zelfs mee skiën of langlaufen, al lijkt het me wel een uitdaging om het hele gevaarte de piste op te krijgen.” 

Benieuwd naar de Cybex Zeno? Hier vind je meer info!