Deze kleuren staan het mooist bij een bleke huid

12.04.2021 10:32
verliefd op de juf van kind verboden terrein Beeld: Getty Images

Uren liggen bakken in de zon deze zomer, maar nog steeds niet gezegend met een mooie sun kissed skin? Erg vervelend, maar er zijn genoeg opties om jouw huid toch nog te laten stralen!

Je kunt natuurlijk een zelfbruiner gebruiken om je bleke huid te camoufleren, maar niet iedereen heeft behoefte aan dat vlekkerige gedoe. Je kunt toch net zo goed de kleuren dragen die perfect passen bij een lichte huid? Wij vertellen je in dit artikel welke kleuren dit zijn.

Kleuren die je beter niet kunt dragen met een bleke huid

Er zijn genoeg kleuren die goed passen bij een bleke huid, maar er zijn er ook een aantal die je beter niet kunt dragen. Felle kleuren als neon geel, roze en groen kun je beter niet doen, deze kleuren maken je huid namelijk erg flets en grauw. De volgende kleuren passen gelukkig wel goed bij een bleke huid.

Donkere kleuren

Kleuren als bruin, zwart, bordeaux rood, donkerblauw en donkergroen zijn de perfecte match met een licht huidje. Heb jij even geluk dat de herfst voor de deur staat! Deze kleuren ga je namelijk veel zien de komende tijd, dus ik zeg: tijd om je kledingkast aan te vullen.

Nude kleuren

In de nude kleuren komt jouw huid ook erg mooi uit, dit omdat deze tinten dicht bij je eigen huidskleur staan. Denk bijvoorbeeld aan beige, lichtroze en lichtbruin.

Blauwtinten

Lavendelblauw, nevelblauw en denim zijn blauwtinten die het erg goed doen bij een bleke huid. Vooral nevelblauw wordt een trend dit najaar. Komt dat even goed uit!

Pasteltinten

Houd je van vrolijke kleuren? Ga dan voor pastel, dit zijn namelijk zachte tinten die er voor zorgen dat je huid een warme kleur krijgt.